Skip to main content

Κινήσεις για την «Πρωτοβουλία» προανήγγειλε ο Κουράκης

Είναι πρωτοφανές ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας να κηρύσσει τον θάνατό της, τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Ανδρέας Κουράκης.

Στα 12 χρόνια που συμπλήρωσε η «Πρωτοβουλία» στις 7 Ιουλίου αναφέρθηκε ο ένας εκ των ιδρυτών της παράταξης Ανδρέας Κουράκης, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές ο επικεφαλής της κίνησης να κηρύσσει τον θάνατό της.

«Δυστυχώς η παντελής αγνόηση των 12 χρόνων έχει σχέση με αυτό το οποίο διακήρυξε ο επικεφαλής της παράταξης ότι "η Πρωτοβουλία έχει πεθάνει όπως την γνωρίζουμε". Αυτό είναι πρωτοφανές να κηρύσσει το θάνατο ο επικεφαλής, τα μέλη της πρωτοβουλίας είναι παρόντα, μέσα υπάρχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι που θέλουν να συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Προανήγγειλε το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, εάν δεν αναλάβει ο δήμαρχος.

Ο κ. Κουράκης αναγνώρισε ότι υπήρχαν πράγματα τα οποία δεν έκανε η Πρωτοβουλία, όπως η προάσπιση του δημόσιου χώρου, η καθαριότητα και η διοικητική αναδιοργάνωση.

Κατά την παρέμβασή του υπενθύμισε ότι την Πρωτοβουλία, ίδρυσαν τέσσερις άνθρωποι, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Παπαγιώτης Αβραμόπουλος, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης και ο ίδιος.

Σημείωσε ότι πρέπει μετά από 12 χρόνια να γίνει μια αποτίμηση, ενώ έκανε λόγο για μια σημαντική πορεία της παράταξης. «Όπως όλοι οι οργανισμοί, έτσι και ο δήμος Θεσσαλονίκης, αφού συγκροτηθούν, περνάμε μια περίοδο στην οποία αποδίδουν πολλά, στη συνέχεια ωριμάζουν και μετά ή θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, εξελίξεις ή απλώς αποτυγχάνουν», τόνισε.