Skip to main content

Κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης στον Δήμο Δέλτα

Σε μια σειρά ενεργειών προχώρησε η ΔΕΥΑΔ ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα υδροδότησης που προέκυψαν σε Καλοχώρι, Διαβατά και Νέα Μάλγαρα.

Σε μια σειρά ενεργειών προχώρησε η ΔΕΥΑΔ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα υδροδότησης που προέκυψαν ιδίως τον τελευταίο μήνα στις Δημοτικές Κοινότητες Καλοχωρίου, Διαβατών και Νέων Μαλγάρων, τα οποία οφείλονται στην παλαιότητα και την ανεπάρκεια του υφιστάμενου συστήματος υδροδότησης.

Συγκεκριμένα:

ΚΑΛΟΧΩΡΙ: Στην αντικατάσταση της κατεστραμμένης αντλίας προχώρησε σήμερα η ΕΥΑΘ και αναμένεται να αποκατασταθεί πλέον η ομαλή υδροδότηση στη Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου.  

«Αμέσως μόλις προέκυψε το πρόβλημα που ανέδειξε την από ετών ανεπάρκεια του δικτύου να ανταπεξέλθει σε έκτακτες συνθήκες, η ΔΕΥΑΔΔ προχώρησε στην επιδιόρθωση παλαιάς γεώτρησης που βρισκόταν εκτός λειτουργίας, ώστε να ενισχυθεί η τροφοδοσία των δεξαμενών και να υπάρχει σαφής βελτίωση στην υδροδότηση. Με τις δύο αυτές κινήσεις αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση και να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον» αναφέρει ο δήμος.

Δεδομένων των καιρικών συνθηκών συνιστάται η αποφυγή της άσκοπης υπερκατανάλωσης όσο αυτό είναι εφικτό.  

ΔΙΑΒΑΤΑ: Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την ανεπαρκή υδροδότηση στην περιοχή των παλαιών και των νέων εργατικών κατοικιών, η ΔΕΥΑΔΔ προχώρησε στην επιδιόρθωση και ενεργοποίηση των πεπαλαιωμένων αντλιών, με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση της υδροδότησης.

«Για να επιτευχθεί η υδροδότηση στην περιοχή νέων εργατικών κατοικιών και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των συνεχόμενων διακοπών λόγω της προϋπάρχουσας ανεπάρκειας του δικτύου, τον Φεβρουάριο 2017 η ΔΕΥΑΔΔ προχώρησε σε μια μεγάλη παρέμβαση με δημιουργία παράλληλης σύνδεσης (by pass) σε μήκος 300 μέτρων. Ήδη προετοιμάζεται ολική ανακατασκευή των αντλιοστασίων με καινούριες αντλίες στα Διαβατά, προκειμένου να λυθεί διά παντός το πρόβλημα».

ΝΕΑ ΜΑΛΓΑΡΑ: Το πρόβλημα των τελευταίων εβδομάδων αντιμετωπίστηκε αρχικά με λήψη νερού από τη Δημοτική Κοινότητα Κυμίνων. Παράλληλα, τέθηκε προσωρινά σε λειτουργία δεύτερη γεώτρηση την Τρίτη 27.6.2017 και η υδροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως.

«Προκειμένου να αποκατασταθεί η ποσιμότητα του νερού, έχει ήδη τεθεί το θέμα στην ΕΥΑΘ προκειμένου να επιτευχθεί η υδροδότηση των οικισμών του Αξιού από το Άδενδρο ή από τη Χαλάστρα. Παράλληλα, ενεργοποιείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είναι ήδη σε ισχύ και αδειών εκτέλεσης έργου για ανόρυξη δύο γεωτρήσεων σε πρώτη φάση, στα Μάλγαρα και στη Βραχιά, και σε επόμενη φάση στα Κύμινα»