Skip to main content

Η κυβίστηση της Γιαννακάκη και η κυβερνητική αγιογραφία του Στάλιν

Η διακοπή της χρηματοδότησης των Μουσουλμάνων κληρικών από τη Βουλγαρία, η έπαρση της εξουσίας και τα λόγια της σιδηράς κυρίας της Κύπρου.

Η βουλγαρική κυβέρνηση οριστικοποίησε την διακοπή της χρηματοδότησης των Μουσουλμάνων κληρικών από την Τουρκία. Από το 1998 η Τουρκία χρηματοδοτούσε τους 600 Ιμάμηδες, οι οποίοι παρέχουν μουσουλμανική εκπαίδευση στην Βουλγαρία στα σχολεία που ελέγχονται από τους Μουφτήδες. Πλήρωνε κάθε χρόνο για την μισθοδοσία τους ένα εκατ. ευρώ.

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο. Η Ελλάδα… πέρα βρέχει. [Ζητήθηκε ποτέ το πόθεν έσχες των τουρκοπρακτόρων του Προξενείου Κομοτηνής;]

Συνεχίζουν τις δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί, αγιογραφώντας τον αιμοσταγή Στάλιν. Κάποιους εξ αυτών -δεν έχει σημασία ποιος, όλοι από το ίδιο καλούπι βγήκαν- δήλωσε ότι οι Έλληνες είχαν νεκρούς από τον Χίτλερ, ενώ κανέναν από τον Στάλιν. Δεν του τα έμαθαν καλά. Πρώτον, να ρωτήσει τους Ποντίους σε τι βασανιστήρια υποβλήθηκαν από τον "Πατερούλη" -όπως τον αποκαλούσε και ο Ρίτσος- και δεύτερον οι νεκροί Έλληνες από τα κομμουνιστικά όπλα στα έτη 1944-1949, είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που σκότωσε ο Χίτλερ.

Και σε κάθε περίπτωση, για τον εχέφρονα Έλληνα, λίγη σημασία έχει ποιος από τους δυο ήταν ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Σύμμαχοι ήσαν, και το ΚΚΕ στράφηκε εναντίον του Χίτλερ, μόνον όταν χάλασε η αδελφική τους σχέση και άρχισε η επίθεση εναντίον της ΕΣΣΔ. Μέχρι τότε οι κομμουνιστές της Ελλάδας έκαναν… την πάπια.

Σήμερα, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Γιαννακάκη χαρακτήρισε τους Εσθονούς φιλοναζί, παλαιότερα όμως ως στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τον Μάρτιο του 2012 η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα, έγραφε στο twitter: «Στις 25 Μαρτίου του 1949 ξεκίνησε ο βίαιος εκτοπισμός 94.000 Εσθονών, Λετονών και Λιθουανών από το σοβιετικό καθεστώς».

Το εντυπωσιακό με όλους αυτούς είναι ότι αλλάζουν σύμφωνα με τις καταστάσεις, χωρίς να αιτιολογούν τις μεταλλάξεις τους και χωρίς να νιώθουν ενοχή.

Η ολλανδική Αστυνομία και οι εισαγγελικές Αρχές, διαπιστώνοντας την υπερβολική αύξηση της εγκληματικότητας, από αλβανικές συμμορίες στην χώρα, ζήτησαν από την Κυβέρνηση, να αποκαταστήσει την υποχρέωση θεώρησης βίζας για όλους τους πολίτες της Αλβανίας στον χώρο Σένγκεν. Σύμφωνα με την ολλανδική Αστυνομία ο αριθμός των υπόπτων, αλβανικής καταγωγής που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις κατά τη διάρκεια ενός έτους έχει διπλασιαστεί.

Είπε η «σιδηρά κυρία» της Κύπρου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου: «Η κυβέρνησή μας δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει το πρόγραμμα και θα τηρήσει τα στενά χρονοδιαγράμματα που έθεσαν οι δανειστές. Υπογράψαμε οδυνηρά μέτρα, αλλά τα εφαρμόσαμε και αντέξαμε. Ήμασταν, όμως, ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν διότι όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση τόσο επεκτείνεται η διάρκεια του μνημονίου».

Στην Ελλάδα, ο άθλιος λαϊκισμός δεν επέτρεψε εφαρμογή των συμφωνιών του 2010. Και τώρα, κάθε μέρα που περνάει, το βάρος γίνεται όλο και πιο ασήκωτο. Ομαλή διέξοδος δεν υπάρχει.