Skip to main content

Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών-αστυνομίας στα Διαβατά

Οι δύο δράστες είχαν διαρρήξει νωρίτερα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Διαβατών - Εντοπίστηκαν χθες στον Δενδροπόταμο.

Μετά από μια κινηματογραφική καταδίωξη, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν χθες το απόγευμα δύο δράστες, 30 και 44 ετών, στον Δενδροπόταμο.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες.

Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, ενώ κινήθηκαν προς την μεριά των αστυνομικών προκειμένου να τους παρασύρουν.

Ακολούθησε καταδίωξη έως την ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, όπου οι δράστες κινούμενοι με μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, προσέκρουσαν επανειλημμένως στο υπηρεσιακό όχημα που τους καταδίωκε, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Αφού ακινητοποιήθηκε το όχημα στην ίδια περιοχή, συνελήφθη ο 30χρονος συνοδηγός του, ενώ ο 44χρονος οδηγός επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός.

Σε έρευνα του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων ήταν προϊόν κλοπής.

Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο άντρες νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή των Διαβατών, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αντίστασης, των διακεκριμένων φθορών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβασης του Κ.Ο.Κ..

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.