Skip to main content

Κινηματογραφική καταδίωξη ανήλικων δραπετών στη Μαγνησία

Οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Στυλίδας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους αλλά η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή.

Σκηνές που θύμιζαν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν δύο τρόφιμοι του Ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου πήδηξαν τα κάγκελα του Ιδρύματος και διέφυγαν κλέβοντας δίκυκλο.

Οι ανήλικοι έκλεισαν στη συνέχεια τον δρόμο σε ταξί, έβγαλαν έξω με βία την γυναίκα οδηγό του, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν. Η οδηγός του ταξί ειδοποίησε την αστυνομία και ακολούθησε καταδίωξη.

Το κλεμμένο ταξί εντοπίσθηκε τη στιγμή που διερχόταν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν στην περιοχή της Α΄ Βιομηχανικής, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όταν έφθασαν στη Β΄ Βιομηχανική Βόλου τα περιπολικά τους περικύκλωσαν και κατευθύνθηκαν προς Λαμία.

Η καταδίωξη συνεχίσθηκε στην Εθνική Οδό, με το ταξί να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Δύο από τα τρία περιπολικά δεν άντεξαν στις υψηλές ταχύτητες, «έκαψαν» τους κινητήρες τους και ακινητοποιήθηκαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με περιπολικά από τον Αλμυρό και στον κόμβο στις Ράχες Φθιώτιδας το ταξί ακολούθησε το παλιό οδικό δίκτυο μέσα από τα χωριά της περιοχής προς την Στυλίδα.

Στους στενούς δρόμους της Στυλίδας και κοντά στο δημαρχείο το ταξί έπεσε σε κολώνα και οι ανήλικοι αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή. Οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους αλλά η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή.

Από το Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου διέφυγαν την Τρίτη τα ξημερώματα τέσσερις συνολικά τρόφιμοι, ηλικίας γύρω στα 17.