Skip to main content

Κινέζοι και Νοτιοκορεάτες επενδύουν στην αγορά της πΓΔΜ

«Πόλος έλξης» η πΓΔΜ για την κινεζική Haier και τη νοτιοκορεάτικη Triview εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Την έναρξη κατασκευής βιομηχανικής μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών δεκτών τύπου LCD και οθονών των εταιρειών Haier και Τriview, που προέρχονται από την Κίνα και τη Νότια Κορέα αντίστοιχα, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί στη βιομηχανική περιοχή Bunardzik των Σκοπίων σε συνολική έκταση 7,3 χιλ. τ.μ, ενώ το κόστος ανέγερσης αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Η  μονάδα θα κατασκευάζει τηλεοπτικούς δέκτες και οθόνες LCD και υπάρχει σχεδιασμός για παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η επιχείρηση θα προσφέρει εργασία σε 100 άτομα, τα οποία είναι δυνατόν να αυξηθούν στα 300.

Επένδυση μεγάλης αξίας και εξαιρετική σύσταση και για άλλες κινεζικές και νοτιοκορεατικές εταιρίες, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συμφωνία ο κ. Γκρουέφσκι.
Ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Triview, κ. John Shen που οδήγησε την εταιρία σε αυτή την απόφαση ήταν το ανταγωνιστικό κόστος της εγχώριας εργασίας καθώς και το πακέτο επενδυτικών κινήτρων που προσέφερε η κυβέρνηση της χώρας.

Α.Μ