Skip to main content

Κινεζικός όμιλος ψάχνει για γη (και) στη Β. Ελλάδα

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έκαναν τις περασμένες μέρες, τρία ανώτερα στελέχη μιας από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες real estate.

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα (και στην περιοχή της Μακεδονίας) έκαναν τις περασμένες μέρες, τρία ανώτερα στελέχη μιας απ' τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρίες real estate, της Wanda. Βασικός της μέτοχος, όπως πληροφορείται η Voria.gr, είναι ο κ. Wang Jianlin, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε 32 δισ.δολ!

Ο σκοπός του ταξιδιού; Οπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά «οι συγκεκριμένοι Κινέζοι ενδιαφέρονται για τα πάντα». Κυρίως, όμως, ενδιαφέρονται για την αγορά γης και ειδικότερα μεγάλων εκτάσεων, για την ανάπτυξη οικιστικών επενδύσεων, που θα πουληθούν στην αχανή κινεζική αγορά.

Οι πληροφορίες της Voria.gr, αναφέρουν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Jianlin στο προσεχές ταξίδι στο Πεκίνο, μέσα στο Μάιο. Πρόκειται για το ταξίδι που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών που συμμετέχουν στον «δρόμο του μεταξιού». Για την ιστορία, οι δύο άντρες είχαν ξανασυναντηθεί, όταν ο κ. Τσίπρας είχε πάει στο Πεκίνο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Συνεπώς, η απόφαση της Wanda, για να έρθει και να επενδύσει στην χώρα μας, είναι εξαιρετικά ώριμη. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα τρία στελέχη της, που ήρθαν και περιόδευσαν στην χώρα μας, συνοδεύονταν σε αυτή την «διαδρομή» τους από στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης!