Skip to main content

Κινεζική «απόβαση» στη Θεσσαλονίκη - Sold out τα ξενοδοχεία λόγω ΔΕΘ

Σε πολύ υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης - Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ Κ. Τορνιβούκας.

Τα 100% θα αγγίξει η πληρότητα στα ξενοδοχεία, εντός και πλησίον του κέντρου της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των ημερών της 82ης ΔΕΘ,  όπως δείχνουν τα στοιχεία από τις κρατήσεις 12 ημέρες πριν ξεκινήσει η έκθεση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, εντύπωση προκαλεί ότι η φετινή κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης είναι ακόμα μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κ. Τορνιβούκας αναφέρει ότι τα ξενοδοχεία της πόλης στο πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ είναι ήδη sold out, κάτι που αναμένεται να συμβεί και για το δεύτερο Σαββατοκύριακο, ενώ υψηλή εμφανίζεται και η ζήτηση για το ενδιάμεσο διάστημα, καθώς αυτή τη στιγμή η πληρότητα των ξενοδοχείων, εντός της Θεσσαλονίκης, έχει φθάσει ήδη το 70%, συνεχώς αυξάνεται και πιθανότατα θα ξεπεράσει το 90%.

Κινεζική «απόβαση» στη Θεσσαλονίκη

Αξιοσημείωτη είναι, πάντως, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΞΘ, και η αισθητή αύξηση των Κινέζων τουριστών, καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

«Η ΔΕΘ ανέκαθεν ήταν, εκτός από εμπορικό και ένα μεγάλο πολιτικό, καθώς την πρώτη εβδομάδα υπάρχει η παρουσία της κυβέρνησης και την δεύτερη αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως επί το πλείστον, στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, εκτός από τουρίστες, βρίσκονται αρκετοί εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων, αλλά και εταιρειών. Φέτος, όμως, η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών είναι σαφώς οι Κινέζοι, καθώς πάρα πολλά στελέχη κινεζικών εταιρειών αλλά και επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων δίνουν μαζικό "παρών"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τορνιβούκας.

Η 82η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σ