Skip to main content

Κινεζική «απόβαση» σε επενδύσεις και τουρίστες αναμένει ο Μητσοτάκης

Αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρείες ειδικά στις υποδομές, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Τη χαρά του για το γεγονός ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχει απευθείας αεροπορική πτήση στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε ότι περιμένει περισσότερους Κινέζους τουρίστες και περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα από κινεζικές εταιρείες, κατά την επίσκεψη του στο Περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Να φέρουμε τους δύο πολιτισμούς κοντά. Είμαι χαρούμενος που θα υπάρχει μια απευθείας αεροπορική πτήση Αθήνα-Πεκίνο, κάτι για το οποίο δουλέψαμε πολύ για να το πετύχουμε. Αναμένουμε πολλούς περισσότερους Κινέζους τουρίστες στην Ελλάδα, αναμένουμε πολλές περισσότερες επενδύσεις από κινεζικές εταιρείες ειδικά στις υποδομές. Η Κίνα έχει γίνει ηγέτης σε πολλά τεχνολογικά πεδία αρκετά εκ των οποίων είναι σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης που οραματιζόμαστε», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφιέρωσε αρκετή ώρα στο Περίπτερο της Κίνας όπου ξεναγήθηκε συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Π.Ε. του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια, τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη.