Skip to main content

Κινεζική απόβαση με κατάστημα μαμούθ στο εμπορικό κέντρο Florida II

Ο Κινέζος επιχειρηματίας Zhang Meixiong δημιουργεί ένα υπερκατάστημα ένδυσης - υπόδησης, στο εμπορικό κέντρο Florida 2, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης

Οι Κινέζοι όχι μόνο κάνουν business με επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και αναπτύσσονται με αξιώσεις σε εμπορικές γειτονιές με πιο απαιτητικό προφίλ, όπως συμβαίνει με τον κ. Zhang Meixiong που ετοιμάζει ένα πολυκατάστημα ένδυσης-υπόδησης και ειδών για το σπίτι, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στο εμπορικό κέντρο Florida II.

O συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που βρίσκεται 16 χρόνια στην Ελλάδα και ασχολείται με το εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων, διατηρεί, όπως είπε στη Voria.gr, δύο καταστήματα λιανικής, ένα στη Λάρισα και ένα στην Καρδίτσα, ενώ τώρα επιχειρεί ένα μεγάλο επόμενο βήμα στη Θεσσαλονίκη.

Και το εγχείρημά του είναι σίγουρα μεγάλο, όσον τουλάχιστο αφορά στα τετραγωνικά μέτρα, αφού μισθώνει δύο όμορα καταστήματα, αυτό που φιλοξενούσε την Ηλεκτρονική Αθηνών και το Lidl, πριν η γερμανική αλυσίδα μεταφερθεί στους πρώην χώρους του Aldi. Δηλαδή, ο Κινέζος επιχειρηματίας θα δημιουργήσει ένα πολυκατάστημα σε συνολικούς χώρους 4.300 τ.μ., στο ισόγειο 1.800 τ.μ. και ακόμη 2.500 τ.μ. στο υπόγειο του ενιαίου πλέον καταστήματος.

Όπως είπε, τα εγκαίνια θα γίνουν μετά περίπου ένα μήνα και στην επιχείρησή του κυρίως θα πωλούνται είδη ένδυσης και υπόδησης για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί, όπως επίσης μικροέπιπλα και είδη για το σπίτι.

Έτσι, σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες μίας ακόμη αξιομνημόνευτης αλλαγής στο εμπορικό μείγμα της πόλης, με τη δυναμική και τολμηρή είσοδο της κινεζικής επιχείρησης σε ένα εμπορικό κέντρο που φιλοξενεί ορισμένα πολύ ισχυρά ονόματα της λιανικής.