Skip to main content

Κινέζοι, Κύπριοι και Σαουδάραβες αγοράζουν γη στην Ελλάδα

Ο χώρος του real estate, είτε για λόγους ενοικίασης είτε για τουριστική χρήση, είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο καυτό υπάρχει στην Ελλάδα

Περίπου 30 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των ...Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν εξαγοραστεί από κινεζικά συμφέροντα, τον τελευταίο χρόνο. Στο σύνολο τους «αξιοποιούνται» μέσω της πλατφόρμας Airbnb και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα μεγαλώσει. Συγκεκριμένα θα επεκταθεί και πέραν του κέντρου, ενώ διερευνητικές επαφές γίνονται και σε άλλη σημεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος του real estate, είτε για λόγους ενοικίασης είτε για τουριστική χρήση είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο καυτό υπάρχει στην Ελλάδα. Εξ ου και το μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκφράζεται για την περίπτωση. Άλλο ενδεικτικό παράδειγμα; Μια κυπριακή εταιρεία, η Deniage Ltd, αγόρασε από την Dolphin Capital, ένα πραγματικό φιλέτο: 110 στρέμματα γης στο νότιο Ρέθυμνο, το οποίο έχει ένα μοναδικό προνόμιο: 300 μέτρα «φάτσα» σε μια εκπληκτική παραλία!

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Κύπριοι έδωσαν 4 εκατ ευρώ, για να αγοράσουν τη συγκεκριμένη έκταση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυπριακή εταιρία έχει στενούς δεσμούς με Σαουδαραβικό όμιλο. Ωστόσο στην ιστορία αυτή δεν εμπλέκεται ο όμιλος Ολαγιάν, αν και ακούστηκε κάτι τέτοιο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι όποιος κι αν βρίσκεται πίσω κι από αυτή την εξαγορά, η κινητικότητα στον κλάδο είναι πολύ μεγάλη, γεγονός το οποίο κάνει πολύ κόσμο που δραστηριοποιείται εκεί, κυριολεκτικά να «τρίβει τα χέρια του».