Skip to main content

Kίνδυνος και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, λέει ο Φίτσο

Οι τρομοκράτες μπορούν να εκμεταλλευθούν τη μη ελεγχόμενη μετανάστευση για τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών, ανέφερε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο.

Για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η Ευρώπη να δεχθεί και άλλες επιθέσεις λόγω της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης που έχει καταστήσει ευκολότερη τη διέλευση των δραστών αλλά και όπλων από τα σύνορα της ΕΕ, διεμήνυσε σήμερα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Φιτσο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως υπάρχει «απόλυτη διασύνδεση ανάμεσα στη μετανάστευση και στην τρομοκρατία». «Είναι σαφές πως εν δυνάμει τρομοκράτες μπορεί να έχουν εκμεταλλευθεί τη μη ελεγχόμενη μετανάστευση όχι μόνο για να διέλθουν οι ίδιοι αλλά και για τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών», είπε. «Ως εκ τούτου η πιθανότητα να σημειωθούν και άλλες ατομικές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πολύ υψηλή επειδή υπάρχει δυναμικό για τέτοιες επιθέσεις».

Ο Φίτσο είπε πως κάποιοι ειδικοί ασφαλείας εκτιμούν πως υπάρχουν περίπου 300.000 μετανάστες στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται στη Γερμανία, το υπόβαθρο και τις προθέσεις των οποίων δεν γνωρίζουν οι αρχές ασφαλείας.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει διασχίσει τα σύνορα στη διάρκεια της μαζικής άφιξης παράτυπων μεταναστών. Ο Θεός ξέρει τι είχαν στα σακίδιά τους εκτός από τροφή και ρούχα», είπε ο Φίτσο.