Skip to main content

Κίνδυνο για μνημόνιο μισού αιώνα βλέπει ο Νίκος Δένδιας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας εκτιμά ότι «ήταν λάθος η σύνδεση του ελληνικού χρέους με την αξιολόγηση»

Η χώρα δεν αντέχει και άλλα φαινόμενα υπαρξιακής αγωνίας, δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας.

Εκτιμά ότι «ήταν λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση» και εκφράζει φόβο μήπως «από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει, πάση θυσία, μία δήθεν "επιτυχία" βρεθεί η χώρα με μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα».

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, εκτιμά ότι «τα όσα πράττει η κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες και η παράταση της αβεβαιότητας, δεν βοηθούν το στόχο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι εκλογές είναι η μόνη λύση» και ζητά «εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της, να υποβάλλει ο κ. Τσίπρας την παραίτησή του».

Επαναλαμβάνει δε την άποψή του ότι «η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να ελέγξει το δημόσιο χρέος, πολεμήθηκε από τον λαϊκισμό, την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και από γνωστούς και μη εξαιρετέους συνδικαλιστές» και σημειώνει ότι «η νοοτροπία λαϊκισμού είναι και σήμερα ισχυρή στην ελληνική κοινωνία».

Σε ερώτηση σχετική με το εάν υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού και στη σημερινή Ν.Δ., ο Νίκος Δένδιας απαντά με ειλικρίνεια: «Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα ήταν αδύνατο, σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως η Ν.Δ., να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα».