Skip to main content

Κίνδυνος από λακκούβα στη Λεωφόρο Νίκης - Τι θα κάνει ο δήμος (φώτο)

Μία τεράστια λακκούβα δημιουργήθηκε στην Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, με αποτέλεσμα να προκαλείται κίνδυνος για οχήματα και πεζούς.

Σοβαρές φθορές και μία λακκούβα που εκτείνεται στη μισή λωρίδα κυκλοφορίας έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα στην οδό Λεωφόρο Νίκης στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι φθορές, που κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται στη διάβρωση του εδάφους και επιδεινώθηκαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τις μηχανές όσο και για τα αυτοκίνητα. Παράλληλα, δημιουργούν ανησυχία για το μέγεθος του φαινομένου της διάβρωσης.

Για κινδύνους, για όσους χρησιμοποιούν την παραλία, σε περίπτωση που δεν αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες κάνει λόγο η αντιπολίτευση στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης έσπευσε να καλύψει με άσφαλτο την λακκούβα. Παράλληλα, όπως, τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς αύριο θα πραγματοποιηθεί αυτοψία από την αρμόδια Διεύθυνση.

«Πιθανότατα η λακούβα δημιουργήθηκε από διάβρωση του εδάφους. Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, που γνωρίζει το θέμα, θα επιληφθεί άμεσα. Η βλάβη θα αποκατασταθεί», υπογράμμισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν σε άλλα σημεία της Λεωφόρου Νίκης ανάλογα προβλήματα και πρόσθεσε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται θα αντιμετωπίζονται άμεσα.

 

Σύμφωνα με τον κ.Παππά, δεν υπάρχει στον άμεσο προγραμματισμό του δήμου, κάποιος σχεδιασμός για την ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Νίκης.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι μέσα στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι, όπως είναι ήδη γνωστό, η διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή μιας ξύλινης επέκτασης του κρηπιδώματος της παλιάς παραλίας. Πρόκειται για ένα έργο που ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να υλοποιήσει με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δημητριάδης: Πολύ επικίνδυνο για όσους χρησιμοποιούν την παραλία

Για αδιαφορία κατηγορεί τη διοίκηση ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης από την παρτάταξη των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος κρούει καμπανάκι κινδύνου.  Όπως σημειώνει, «και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για όσους χρησιμοποιούν την παραλία».

«Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και επιβάλλεται να γίνουν σημαντικές επεμβάσεις ενίσχυσης στο σύνολο του μετώπου επί της λεωφόρου Νίκης (κρηπίδωμα) . Έχουν περάσει 15 χρόνια από την τελευταία φορά που η διοίκηση του δήμου προχώρησε σε ενισχύσεις, αφού διαπιστώθηκαν κενά κάτω από το πεζοδρόμιο και τον δρόμο. Πλέον το πρόβλημα έχει επεκταθεί και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες γιατί είναι πολύ επικίνδυνο για όσους χρησιμοποιούν την παραλία. Δυστυχώς η παρούσα  διοίκηση με την αδιαφορία και την απαξίωση που επιδεικνύει έχει εγκαταλείψει στο έλεος της το σύνολο του παραλιακού μετώπου. Ελπίζω να μην αφήσει να καταστραφεί και αυτό το κομμάτι της», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης.