Skip to main content

Κίνα: Βρέθηκε ο «εξαφανισμένος» πρόεδρος της Fosun

Διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για "εξαφάνιση" λόγω καταγγελιών περί διαφθοράς που αφορούσαν τον πρόεδρο Guangchang και εκκρεμούσαν εναντίον του.

Έκανε την εμφάνισή του ο πρόεδρος της Fosun International σε σύσκεψη της εταιρείας σήμερα, ο οποίος φερόταν να έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για "εξαφάνιση" λόγω καταγγελιών περί διαφθοράς που αφορούσαν τον πρόεδρο Guo Guangchang και εκκρεμούσαν εναντίον του, ωστόσο όπως ανακοίνωσε η Fosun, ο επικεφαλής της είχε βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές της Κίνας με μία υπόθεση.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφού όπως ενημέρωσε η Fosun η έρευνα ήταν "ευαίσθητη".

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Fosun International, που έχει συμμετοχή στη Folli Follie, καθώς και των μεριδίων του ομίλου σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Γκούο, ανεστάλη την Παρασκευή στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα. Η Fosun International ανακοίνωσε πως η διαπραγμάτευση των μετοχών θα ξαναρχίσει σήμερα.

H είδηση προκάλεσε πιέσεις και στη μετοχή της Folli Follie, στην οποία έχει συμμετοχή ο κινεζικός όμιλος. Η ελληνική εταιρία κατέγραψε την Παρασκευή απώλειες 6,19% στο Χρηματιστήριο.