Skip to main content

Κίνα: Δεκατρείς νεκροί και 175 τραυματίες από σεισμό 7 Ρίχτερ

Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς, καθώς τουρίστες έχουν παγιδευτεί - Και δέυτερος σεισμός στα βορειοδυτικά της χώρας, ισχύος 6,6 βαθμών

Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ τους έξι τουρίστες, και 175 τραυματίστηκαν σε ισχυρό σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα και την περιφέρεια Σιτσουάν σήμερα τα ξημερώματα (4:19 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα κρατικά MME.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στις 16:20 (ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή (δείτε εδώ)

Ο σεισμός τα ξημερώματα σημειώθηκε σε μια περιοχή με χαμηλό πληθυσμό ΝΝΔ της πόλης Γκουανγκιάν. Είχε εστιακό βάθος 10 χλμ σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η περιοχή που επλήγη, Ζουζαϊγκού, είναι δημοφιλής περιοχή τουρισμού, με εθνικό πάρκο που περιέχει καταρράκτες και έχει γεωλογικό ενδιαφέρον. Πάνω από 34.000 άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή χθες, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Xinhua (Σινγχουά).

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της περιφέρειας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, 100 τουρίστες έχουν παγιδευτεί από κατολίσθηση που οφείλεται στον σεισμό. Μέχρι και 31.500 επισκέπτες στην περιοχή έχουν απομακρυνθεί, ενώ η πυροσβεστική της περιοχής δήλωσε ότι 2.800 άτομα έχουν απομακρυνθεί από ένα ξενοδοχείο του οποίου ο χώρος υποδοχής έχει καταρρεύσει.

Εκφράζονται φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς συνολικά, κάτι το οποίο θα κριθεί τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα, ένας δέυτερος σεισμός σημειώθηκε στα βορειοδυτικά της χώρας, ισχύος 6,6 βαθμών, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σεισμών, ο σεισμός έπληξε μια απομακρυσμένη περιοχή στην περιφέρεια Σινζιάνγκ με χαμηλό πληθυσμό. Είχε εστιακό βάθος 11 χλμ και με το επίκεντρό του στην Αυτόνομη Περιοχή της Μογγολίας Μπορτάλα.

Δεν υπάρχουν χωριά μέσα σε ακτίνα 5 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, ούτε κωμοπόλεις μέσα σε ακτίνα 20 χλμ.