Skip to main content

Κίνα: Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις λόγω της αιθαλομίχλης

Μεγάλα τμήματα των κινεζικών επαρχιών που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας έχουν πληγεί σοβαρά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αιθαλομίχλη επικρατεί σήμερα στις βόρειες περιοχές της Κίνας, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα σχέδια πολλών ταξιδιωτών που ήθελαν να ταξιδέψουν για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, επίσης αναβλήθηκαν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μεγάλα τμήματα των κινεζικών επαρχιών που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας έχουν πληγεί από την αιθαλομίχλη που αποδίδεται στην επικίνδυνη περιβαλλοντολογική ρύπανση. Οι αρχές έχουν διατάξει τη διακοπή της λειτουργίας εκατοντάδων βιομηχανικών μονάδων, ενώ εφαρμόζουν περιορισμούς στις μετακινήσεις οχημάτων και δικύκλων, προκειμένου να περιοριστεί η εκπομπή των βλαβερών ρύπων.

Οι συνθήκες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο από την περασμένη Παρασκευή. Σταδιακή υποχώρηση της αιθαλομίχλης αναμένεται από αύριο, με τις συνθήκες περιβάλλοντος να βελτιώνονται την Τρίτη.

Στο Πεκίνο, ακυρώθηκαν 24 πτήσεις στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης, ενώ έχει διακοπεί η λειτουργία των δρομολογίων με λεωφορεία από το αεροδρόμιο, προς τις γειτονικές πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών του αεροδρομίου.