Skip to main content

Κιλτίδης: Γιατί επέστρεψα στη ΝΔ και γιατί στηρίζω Τζιτζικώστα

«Χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις Τζιτζικώστας, αυτός υπάρχει», εξηγεί την επιλογή του ο πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης

Τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία και αυτούς για τους οποίους επιλέγει να στηρίξει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για την προεδρία του κόμματος, εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Προχωρώντας σε αυτοκριτική και παραδεχόμενος «λάθη και σφάλματα», ο κ. Κιλτίδης υποστηρίζει ότι πλήρωσε «ακριβά από παιδί» τις ιδέες του και τις συγκρούσεις για αυτές, εντούτοις, όπως σημειώνει, αισθάνεται «δικαιωμένος γιατί κανένας δεν φυλάκισε τον πυρήνα των ιδεών μου και πορεύθηκα ίσια και καθαρά, είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με τις ιδέες μου και την συμπεριφορά μου».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «επέστρεψα στη ΝΔ γιατί έπαψαν να υπάρχουν ο λόγος της αποχώρησης και η αιτία της διαφωνίας μου για την ασκούμενη πολιτική», ενώ επισημαίνει πως είναι ο μοναδικός βουλευτής από το 2009 του αστικού χώρου, «που δεν έχω ψηφίσει κανένα μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

«Επέστρεψα στη ΝΔ για να αγωνισθούμε, με την γνήσια ιδεολογία αυτής της παράταξης, για την όποια ανάταξη και διάσωση της Πατρίδος. Οι απόντες έχουν πάντα άδικο. Εχθρός του σωστού είναι ο ελιτισμός και ο λαϊκισμός. Επέστρεψα δε χωρίς καμία θέση, ιδιότητα ή αξίωμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξή του προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κιλτίδης τονίζει το γεγονός πως ο Απ. Τζιτζικώστας «δεν συμμετείχε στα χρόνια της πίκρας και του πόνου των φτωχοποιημένων Ελλήνων, υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση. Έχει θητεία βουλής και διοίκησης, διαθέτει παρακαταθήκες και απήχηση στο εκλογικό σώμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τζιτζικώστας «μπορεί να δώσει στίγμα αναγέννησης της παράταξης, ιδίως προϋπόθεση ελπίδας και προοπτικής», τονίζοντας πως όλα αυτά «υπερτερούν έναντι της μη παρουσίας του στη Βουλή».

«Τον επόμενο Πρωθυπουργό θέλει η παράταξη, αφού πρώτα ανασυνταχθεί. Έτσι χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις Τζιτζικώστας, αυτός υπάρχει», καταλήγει εμφατικά.

Η ανάρτηση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Γιατί επέστρεψα στη Νέα Δημοκρατία και γιατί στηρίζω Τζιτζικώστα

Έχω διαπράξει αναμφίβολα λάθη και σφάλματα στην μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή και για πολλά μετάνιωσα. Πλήρωσα ακριβά από παιδί για τις ιδέες μου και τις συγκρούσεις γι αυτές. Εγκλημάτησα μόνον κατά του εαυτού μου, υποτιμώντας την δύναμη που μου έδιναν όσοι πίστευαν στο πρόσωπό μου και δεν διεκδίκησα εντός του συστήματος αυτό που έπρεπε.

Νοιώθω όμως δικαιωμένος γιατί κανένας δεν φυλάκισε τον πυρήνα των ιδεών μου και πορεύθηκα ίσια και καθαρά, είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με τις ιδέες μου και την συμπεριφορά μου. Πάντοτε υπηρέτησα τον καθοδηγητικό ρόλο της πολιτικής αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιλογής σε ιδέες και πρόσωπα.

Επέστρεψα στη Ν.Δ. γιατί έπαψαν να υπάρχουν ο λόγος της αποχώρησης και η αιτία της διαφωνίας μου για την ασκούμενη πολιτική. Άλλαξε ο Πρόεδρός της και ουσιαστικά η Πατρίδα μας χρεοκόπησε με τρία μνημόνια. Είμαι στην κυριολεξία ο μοναδικός βουλευτής από το 2009 του αστικού χώρου, που δεν έχω ψηφίσει κανένα μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Έχω διακηρύξει όμως από το 2010 , ότι δεν υπηρετώ την υποτέλεια των μνημονίων, ούτε όμως τρέφω ψευδαισθήσεις αντιμνημονίων. Την εθνική πολιτική αναζητώ στη νέα πραγματικότητα και επέστρεψα στη Ν.Δ. για να αγωνισθούμε, με την γνήσια ιδεολογία αυτής της παράταξης, για την όποια ανάταξη και διάσωση της Πατρίδος. Οι απόντες έχουν πάντα άδικο. Εχθρός του σωστού είναι ο ελιτισμός και ο λαϊκισμός. Επέστρεψα δε χωρίς καμία θέση, ιδιότητα ή αξίωμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στην ζωή και στην πολιτική πάμε μ αυτούς απ αυτούς που έχουμε. Ιδανικοί δεν υπάρχουν, αναζητούμε τους κατάλληλους. Κατά την συνισταμένη και κυρίαρχη πολιτική έκφραση της Ν.Δ. πορεύονται ο Β. Μεϊμαράκης και ο Α. Τζιτζικώστας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν συμμετείχε στα χρόνια της πίκρας και του πόνου των φτωχοποιημένων Ελλήνων, υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση. Έχει θητεία βουλής και διοίκησης, διαθέτει παρακαταθήκες και απήχηση στο εκλογικό σώμα. Μπορεί να δώσει στίγμα αναγέννησης της παράταξης, ιδίως προϋπόθεση ελπίδας και προοπτικής. Κόμμα θέλουμε επειγόντως και να διεκδικήσουμε νίκη. Αυτά όλα υπερτερούν έναντι της μη παρουσίας του στη βουλή. Τον επόμενο Πρωθυπουργό θέλει η παράταξη, αφού πρώτα ανασυνταχθεί. Έτσι χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις Τζιτζικώστας, αυτός υπάρχει».