Skip to main content

Κιλκίς: Συνελήφθη ζευγάρι για παράνομη πώληση νοθευμένου λαδιού

Tη σύλληψη ζευγαριού, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου, είχαν ως αποτέλεσμα οι στοχευμένοι έλεγχοι αστυνομικών στο Κιλκίς.

σύλληψη ζευγαριού, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου, είχαν ως αποτέλεσμα οι στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Πρόκειται για μία 20χρονη και έναν 21χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι το πρωί, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Κιλκίς να επιβαίνουν σε όχημα που οδηγούσε ο 21χρονος και προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα του οχήματος διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 40 πλαστικά δοχεία με συνολικά 200 λίτρα νοθευμένου ελαίου, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο, καθώς και 266 κάρτες με στοιχεία επικοινωνίας του 21χρονου, που παρουσιαζόταν ως ελαιοπαραγωγός.

Επιπλέον από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα επιχείρησαν να πουλήσουν σε 60χρονο ημεδαπό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συσκευασίες από το παραπάνω νοθευμένο λάδι.

Δείγμα του παράνομου ελαίου θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση προς διαπίστωση της σύνθεσης του και της επικινδυνότητας του για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.