Skip to main content

Κιλκίς: Επίσκεψη Τζιτζικώστα στον δήμο Παιονίας - «Έτσι βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής στην περιοχή»

Συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Αξιούπολη, όπου επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά

Τον δήμο Παιονίας Κιλκίς επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Αλληλεγγύη", Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στο Κιλκίς επισκέφτηκε αρχικά την αγορά του Πολυκάστρου, όπου συνομίλησε με πολίτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Αξιούπολη, όπου επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους, πωλητές και επαγγελματίες.

Image

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η κρίση ακρίβειας, την οποία βιώνει όλη η ελληνική κοινωνία, οι αυξήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών και η επάρκεια των προϊόντων στις δυο αγορές. "Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, ώστε οι πολίτες να ξεπεράσουν το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που δέχονται από την παρατεταμένη κρίση ακρίβειας. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις αλλεπάλληλες κρίσεις που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση, με πράξεις. Ζήσαμε πολλά και δύσκολα, αυτά τα χρόνια. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και οι αξίες μας. Όμως δεν το βάλαμε κάτω. Ενωμένοι και δυνατοί καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε, βάζοντας τον άνθρωπο πάνω απ' όλα. Πάνω από αριθμούς και σκοπιμότητες. Δουλέψαμε μεθοδικά, υπεύθυνα, με συνέπεια και επιμονή, με αφοσίωση και κυρίως με σεβασμό στις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας. Και με τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δώσαμε πραγματικές λύσεις. Στηρίξαμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας. Προσελκύσαμε μεγάλες επενδύσεις. Πετύχαμε πρωτιές στην απορρόφηση των πόρων και την αύξηση των εξαγωγών. Ενισχύσαμε τον πρωτογενή τομέα χρηματοδοτώντας 8.800 νέους αγρότες και 3.440 νέες γεωργικές επενδύσεις στον τόπο μας. Παρείχαμε υποστήριξη σε 7.000 επιχειρήσεις και 25.000 θέσεις εργασίας με το Πρόγραμμα "Διέξοδος". Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον θεσμό των λαϊκών αγορών και συνεχίζουμε. Είμαστε δίπλα σας, είμαστε εδώ και με την εμπιστοσύνη σας θα πάμε το Κιλκίς και την Κεντρική Μακεδονία μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Image

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά της Γουμένισσας και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό, όπως και με ασθενείς και συνοδούς τους.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να δει τη λειτουργία του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με τον οποίον ενίσχυσε η Περιφέρεια το Κέντρο Υγείας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της περιοχής και να συνομιλήσει και με το επικουρικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται μέσω της στήριξης που παρέχει η Περιφέρεια και στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που "έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον δήμο Παιονίας":

"Με το έργο μας στον Δήμο Παιονίας όλα αυτά τα χρόνια βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και φέραμε ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Στις υποδομές κατασκευάσαμε τον ηλεκτροφωτισμό της περιφερειακής οδού Γουμένισσας και πραγματοποιούμε συνεχώς εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και σήμανσης του οδικού δικτύου σε όλο το νομό, όπως στο τμήμα Αξιούπολη – Γοργόπη – Γουμένισσα, το οποίο συντηρούμε διαρκώς, αφού ολοκληρώσαμε στο παρελθόν τις πολύ σημαντικές εργασίες άρσης της επικινδυνότητάς του. Επεκτείναμε το δίκτυο αποχέτευσης και τον βιολογικό καθαρισμό στη Γουμένισσα και ολοκληρώσαμε το δίκτυο αποχέτευσης στο Πολύκαστρο. Ολοκληρώσαμε την αντιπλημμυρική προστασία οικισμού Αγίου Πέτρου, ενώ καθαρίσαμε όλα τα ρέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας στην περιοχή. Και παράλληλα εξοπλίσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Πραγματοποιήσαμε αναγκαίες εργασίες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας και ταυτόχρονα προχωρήσαμε στην προστασία και ανάδειξη των Ταφικών Τύμβων Τούμπας του Δήμου Παιονίας. Ολοκληρώσαμε τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη και προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και εδώ και στον Δήμο Κιλκίς. Στην κοινωνική πολιτική δημιουργήσαμε και στον Δήμο Παιονίας, όπως και σε όλους τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, Κέντρο Κοινότητας και εξασφαλίσαμε θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, όπως και θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά με αναπηρία. Εξοπλίσαμε τις μονάδες δημόσιας υγείας με σύγχρονα μηχανήματα και τις στελεχώσαμε με επικουρικό προσωπικό. Εξασφαλίσαμε νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία του νομού, ενώ πραγματοποιήσαμε εργασίες βελτίωσης στο Λύκειο Πολυκάστρου και στο 1ο δημοτικό Σχολείο της Αξιούπολης. Και ταυτόχρονα παρέχουμε εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στηρίζουμε διαχρονικά τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής μας. Δικό μας έργο είναι η αγροτική οδός Νέας Καβάλας – Σιταριάς, εδώ στον Δήμο Παιονίας, η ενίσχυση 694 νέων αγροτών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και η χρηματοδότηση 200 γεωργικών επενδύσεων. Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε τον Δήμο Παιονίας, το Κιλκίς, την Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας η Μακεδονία του 2030 να είναι μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη και πάνω από όλα ανθρώπινη".

Ακολούθως ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τις εταιρείες Dobler και EURIMAC S.A., οι οποίες στηρίχθηκαν από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική κοινωνία, με θέσεις εργασίας και εισόδημα, ενώ είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος τους στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εταιρεία Dobler, που εξειδικεύεται στα κάθετα συστήματα μεταφοράς (ανελκυστήρες, ανταλλακτικά ασανσέρ και μεταλλικές κατασκευές) έχει σήμερα παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και παγκοσμίως, ενώ η εταιρία EURIMAC S.A. είναι πλέον μια από τις σημαντικότερες εταιρίες καθετοποιημένης παραγωγής ζυμαρικών, στη Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τις Μουριές και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.