Skip to main content

Κύκλωμα μετέφερε 24 μετανάστες μέσα σε κρύπτη φορτηγού

Σε φορτηγό που οδηγούσε, ένας εκ των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 24 αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη).

Επιχείρηση αστυνομικών της Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Συνελήφθησαν συνολικά τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 38, 40 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (Κόμβο Αμφίπολης) Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος συλληφθείς.

Σε έλεγχο που διενήργησαν στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίσθηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης συνολικά 24 διακινούμενοι αλλοδαποί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, την ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στο εσωτερικό του οχήματος, την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού ατόμων, προέκυπτε εμφανής κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των μεταφερόμενων αλλοδαπών.

Επίσης, λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε επί της Εγνατίας Οδού (Κόμβος Κερδυλλίων), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 40χρονος με τον 31χρονο, οι οποίοι είχαν αναλάβει το ρόλο του προπομπού, προκειμένου να ενημερώνουν για την ύπαρξη αστυνομικής παρουσίας τον οδηγό του φορτηγού, ενώ κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης τους αντιστάθηκαν σθεναρά προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι,  οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την περιοχή του Έβρου και κατέβαλε έκαστος στους διακινητές, μέσω συγγενικών τους προσώπων, χρηματικά ποσά που κυμαίνονται περί τα 2.500 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ως μέσα της παράνομης μεταφοράς, επτά κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με τη διακίνηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.