Skip to main content

Κικίλιας: Xωρίς σχέδιο αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους

Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι από τη χθεσινή εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο «αποδεικύνεται ότι δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο» και αλλάζει θέσεις.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για το χρέος, λέγοντας πως ο λαός και οι βουλευτές είναι στο σκοτάδι, καθώς και πως δεν υπάρχει καθαρή θέση της κυβέρνησης για το θέμα.

«Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση έχει συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης» πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση, χωρίς να έχει πετύχει τους στόχους της, έχει φέρει τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα» που δέχθηκε. Σε αντιδιαστολή, επισήμανε ότι «η Ν.Δ. έχει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση».

Ερωτηθείς για τη γαλλική πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στο Eurogroup για το χρέος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. απάντησε πως η θέση επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά, υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. «Πριν από μερικές ημέρες, όμως, είχε άλλη θέση. Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup θα τοποθετηθούμε» συμπλήρωσε. Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση: «Υπάρχουν διαρροές ότι ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, ότι επίκειται ανασχηματισμός, ότι αδειάζεται ο υπουργός Οικονομικών, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνέπεια και σοβαρότητα».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πάρει ό,τι του δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επισήμανε ότι το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ασφάλεια των πολιτών και συμπλήρωσε: «Γι' αυτό βρέθηκε σήμερα στη Λέσβο, όπου συνομίλησε με πολίτες, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Σε λίγο θα είναι στο Αμύνταιο. Προχθές είχε στο επίκεντρο της δράσης του τα προβλήματα της εγκληματικότητας.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου δίχως επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα γιατί είναι εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία και τις εσωκομματικές ισορροπίες» σημείωσε.

«Δεκαετίες πίσω με τον νόμο Τσίπρα - Γαβρόγλου»

Αναφερόμενος στον χώρο της Παιδείας, είπε ότι ο νόμος Τσίπρα-Γαβρόγλου φέρνει την Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω: «Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και συνεχούς υποβάθμισης. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που είχε θέσει».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Θ. Φορτσάκη περί διάλυσης της αστυνομίας από τη συμμετοχή των αστυνομικών στο gay pride είπε πως ο κ. Φορτσάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις και επισήμανε πως για τη Ν.Δ. ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι προσωπική υπόθεση και δικαίωμα του καθενός. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στο gay pride.

Αναφορικά με τη δήλωση του Γ. Μπαλάφα ότι αν και υπάρχει αντιμετώπιση της εγκληματικότητας-παραβατικότητας με έναν σχετικά αποτελεσματικό τρόπο, δεν αποκλείεται το γεγονός να έχουμε μία «μια στραβή σαν αυτό που συνέβη στο Μενίδι», ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας πως η απώλεια ζωής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόσο φτηνές κουβέντες.