Skip to main content

Κικίλιας: Στο έλεος των κουκουλοφόρων το κέντρο της Αθήνας

Ο έλεγχος έχει χαθεί από μία Κυβέρνηση που δεν αφήνει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Τη διόγκωση του κύματος επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας βάζει στο στόχαστρό της η Νέα Δημοκρατία, που δια του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, τονίζει πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων η παραβατικότητα και η ανομία έχουν γίνει η καθημερινότητα των πολιτών.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από 1/1/2017 έως σήμερα, οι ”μπαχαλάκηδες” τα σπάνε στα Εξάρχεια, μέρα παρά μέρα. Συνολικά 59 επιθέσεις, μέσα σε τέσσερις μήνες, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Ο έλεγχος έχει χαθεί από μία Κυβέρνηση που δεν αφήνει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες βρίσκονται στο έλεος των κουκουλοφόρων που ανενόχλητοι προκαλούν φθορές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, επιτίθενται με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, καίνε λεωφορεία, καταστρέφουν εκδοτήρια της ΕΘΕΛ, καταπατούν το άσυλο των Πανεπιστημίων, τα οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήρια”, επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας. Παράλληλα, ανέφερε πως η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. "Ενάμιση μήνα μετά την παράνομη τοποθέτησή του και παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και υπευθύνων, το ΚΕΠ των αναρχικών ζει και βασιλεύει στα Εξάρχεια. Μέχρι πότε;", τόνισε.