Skip to main content

Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Ο κ. Τσίπρας μάς παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία, είπε ο κ. Κικίλιας.

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγόρησε πως «παραμυθιάζει» τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ανέφερε πως το 2016 ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του δεσμευόμενος προς τους εταίρους ότι τα θέματα του χρέους θα διευθετηθούν μετά τον Αύγουστο του 2018. «Πόσο ακόμα παραμύθι θα τρώνε οι Έλληνες; Ο κ. Τσίπρας μάς παραμυθιάζει -έξι Eurogroup έχουν περάσει- ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμφωνία. Αντί να πάρει χρηματοδότηση και να κλείσει τη συμφωνία, φόρτωσε 14 δισ. μέτρα τους Έλληνες και δεν πήρε τίποτα. Ούτε την αξιολόγηση έχει κλείσει, ούτε χρηματοδότηση έχουμε πάρει, και φυσικά ούτε κουβέντα για το χρέος» είπε.

Θύμισε παράλληλα την πρόσφατη συνομιλία του κ. Τσίπρα με δημοσιογράφους στη Βουλή και την αισιοδοξία που εξέφραζε ο Πρωθυπουργός. «Έβαλε τους βουλευτές του, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, να ψηφίσουν σκληρά μέτρα για τους Έλληνες, περικοπές συντάξεων και μισθών και αύξηση της φορολογίας και των εισφορών, στο τελευταίο του μνημόνιο ενεχυρίασε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2022 και με υψηλά πλεονάσματα και δεν πήρε τίποτα για το χρέος. Πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να απαγορευτεί να χρησιμοποιεί λέξεις όπως "καλό" και "αλήθεια"» σχολίασε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει αφήσει τους πολίτες και ειδικά τους Αθηναίους «στο έλεος του Θεού», σημειώνοντας πως «κάθε δεύτερη μέρα τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας».

«Είναι προφανές ότι υπάρχει ανοχή και επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία, δεν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, και προφανώς η ευθύνη είναι οριζόντια σε όλη την κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και κυρίως στον Πρωθυπουργό» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι λίγοι να καταπατούν, τα δικαιώματα στην ελευθερία, την πρόσβαση, την ασφάλεια, τη μετακίνηση, την προσωπική περιουσία ή την δημόσια περιουσία των πολλών». Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η Ν.Δ. δεν θα αφήσει την πρωτεύουσα να είναι χώρος, κέντρο ανομίας, για λίγους εις βάρος των πολλών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Mega και του Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος υφάρπαξαν την ψήφο των Ελλήνων, κραδαίνοντας τα λάβαρα διαφάνειας και καθαρότητας και της μάχης ενάντια στην διαπλοκή, των παλιών συμφερόντων και όλων αυτών οι οποίοι απομυζούσαν τα πλούτη και το βίος των Ελλήνων» και τώρα «έρχονται και συνεννοούνται, προκειμένου να δημιουργηθεί το πιο δαιδαλώδες περίεργο, με ερωτηματικά και ελέγξιμο τοπίο, στην ενημέρωση, που έχει γνωρίσει ο τόπος».

«Τα ερωτήματα τα οποία βάζουμε είναι αμέτρητα. Μια επιχείρηση, η οποία έχει δανεισμό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ, πώς μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών ή των τραπεζών; Δεύτερον, έχει ενεχυριαστεί το σύνολο των μετοχών, του εν λόγω επιχειρηματία, ή όχι; Εδώ πέρα ζούμε ένα σήριαλ, το οποίο μόνιμα πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στους οργανισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρωθούν όλους αυτούς τους μήνες. Ρωτάτε αυτούς και τις οικογένειές τους πώς ζουν; Ενώ τι, το σύνολο των μετοχών δεν έχει ενεχυριαστεί; Ενώ είναι υπερδανεισμένες; Τι συμβαίνει εδώ πέρα, τι γίνεται; Τα ερωτήματά μας είναι εύλογα και περιμένω την κυβέρνηση να απαντήσει» είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, τονίζοντας ότι το κόμμα εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και τη βαθιά του λύπη για τα θύματα της επίθεσης. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε παράλληλα την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.