Skip to main content

Κικίλιας: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί την Αυτοδιοίκηση

Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαχείρηση μιας τέτοιας κρίσης, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής, Βασίλης Κικίλιας σε σύσκεψη στελεχών της Αυτοδιοίκησης η οποία πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

'Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας «οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι δεν μπορεί να είναι κομπάρσοι στο θέατρο παραλόγου της κυβέρνησης».

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης, τις συνέπειες της οποίας καλούνται να αντιμετωπίσουν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι τοπικές κοινωνίες και οι αυτοδιοικητικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δήμαρχοι που πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν στις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες τους στις συνθήκες που δημιουργούνται ερήμην τους, από την αθρόα διέλευση ή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους, σε θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών, την ώρα που η συνεργασία της κυβέρνησης μαζί τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

«Συναντηθήκαμε με έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, κατά βάση για να τους ακούσουμε, κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει πρώτη η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κικίλιας στο περιθώριο της σύσκεψης. «Οι απόψεις τους θα εμπλουτίσουν τα εφόδιά μας, τις δικές μας προτάσεις και τους σχεδιασμούς μας, για να μπορέσουν να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Από τις δικές τους μαρτυρίες, προκύπτει πως η κυβέρνηση τους έχει αναγκάσει να αισθάνονται θεατές των εξελίξεων, αφού συχνά μαθαίνουν από τα μέσα ενημέρωσης τι αποφασίζεται και τι δρομολογείται στα όρια δικαιοδοσίας τους, αντί η κυβέρνηση να τους συμβουλεύεται για πιο αποτελεσματική διαχείριση. Δυστυχώς όμως, όπως σε όλα τα μέτωπα, έτσι κι εδώ, αυτή η κυβέρνηση έχει πάρει στραβή ρότα.»