Skip to main content

Κικίλιας: Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναστήσει τη μεσαία τάξη

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναστήσει τη μεσαία τάξη της χώρας, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και να τη βοηθήσει να ευημερήσει είπε ο κ. Κικίλιας.

Η ΝΔ θα εφαρμόσει πάση θυσία μείωση της φορολογίας, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που μέσω της υπερφορολόγησης έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, τη φορολογία των φυσικών προσώπων και τις εισφορές.

Ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και κανονικότητα δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρχει» εκτιμώντας πως χθες στη Βουλή φάνηκε ευκρινώς η διαφορά των πολιτικών ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και αυτών που θέλουν να φύγει η χώρα από τη μιζέρια και τη μελαγχολία και να πάει σε μια επόμενη εποχή.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξαναστήσει τη μεσαία τάξη της χώρας, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και να τη βοηθήσει να ευημερήσει είπε ο κ. Κικίλιας  εφαρμόζοντας πάση θυσία τη μείωση της φορολογίας.

«Αυτή είναι η πολιτική μας. Φέρνει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, αντί των επιδομάτων της ντροπής που θέλει να μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κομματική του πελατεία, ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στην Ελλάδα πρέπει να έρθουν μικρές, μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις, τις οποίες, όμως -όπως υποστήριξε- φρενάρει με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κικίλιας είπε πως για πρώτη φορά χθες στη βουλή ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν τις απέκλεισε, αλλά ουσιαστικά παραδέχθηκε τα δεσμά που έχει επιβάλει στη χώρα μετά το τέλος της μνημονιακής συμφωνίας, μετά το τέλος της χρηματοδότησης.

«Ο κ. Τσίπρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη χώρα και μας οδηγεί με αβεβαιότητα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα έχουν συμβεί. Και σαν να μην έφταναν η οικονομική και η προσφυγική κρίση, άνοιξαν και τα εθνικά θέματα και έτσι όπως διαπραγματεύονται, τουλάχιστον ερασιτεχνικά, δημιουργούν πρόβλημα στη στρατηγική και τα συμφέροντα της χώρας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.