Skip to main content

Κικίλιας: Η κυβέρνηση απέτυχε να εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Έχουν αποφασίσει να παρεμβαίνουν στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκουν, πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Κριτήριο για το αν πηγαίνει καλά ο ελληνικός αθλητισμός -και δη το ελληνικό ποδόσφαιρο- είναι αν ένας πατέρας μπορεί να πάρει τα παιδιά του και την οικογένειά του και να πηγαίνουν στο γήπεδο. Προφανώς αυτό δε μπορεί να συμβεί» δήλωσε, για τα γεγονότα στην Τούμπα, ο Βασίλης Κικίλιας προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό και στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως παρακολουθεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, επισημαίνοντας πως έπειτα από τρία χρόνια, έχει αποτύχει.

«Διολισθαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλο και περισσότερο κόσμος το απαξιώνει και το αποστρέφεται. Δυστυχώς, εδώ που έχουμε φτάσει, με ημίμετρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να διορθωθεί μια κατάσταση που έχει πάρει στραβό δρόμο. Δεν έχει τη δυνατότητα ούτε τη δύναμη ένας υφυπουργός Αθλητισμού να σηκώσει το βάρος μόνος του και πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις» είπε, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στις τρεις εξουσίες και να τις διαπλέκει.

«Προέκταση αυτού υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Δε χρειάζεται η κριτική της αντιπολίτευσης για να το δούμε αυτό. Είναι εμφανές δια γυμνού οφθαλμού και η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει» υποστήριξε.