Skip to main content

Κικίλιας: Η γεωστρατηγική αναβάθμιση προϋποθέτει ισχυρή ηγεσία

H Ελλάδα στέκεται γερά στα πόδια της και έχει πολλάκις αποδείξει ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τη στρατηγική αναβάθμισης της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό πεδίο καταθέτει, με άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας θέτει ως άξονες επιτυχίας το τρίπτυχο «ψυχραιμία, σοβαρότητα και στρατηγικό βάθος», επισημαίνοντας όμως πως βασική προϋπόθεση είναι μια ισχυρή ηγεσία.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «όσο κακός σύμβουλος είναι ο γενικευμένος εφησυχασμός, άλλο τόσο είναι και η γενικευμένη ανησυχία», σημειώνοντας πως «η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά όχι να μας φοβίζει».

Ο βουλευτής Α' Αθηνών θεωρεί την πρόληψη σημαντικότερη της θεραπείας και στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα στέκεται γερά στα πόδια της και έχει πολλάκις αποδείξει ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, όταν η ιστορία το επιβάλλει. Αρκεί να έχουν προετοιμαστεί άρτια λαός, κράτος και πολιτική ηγεσία».