Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Η ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης για το σύστημα παράλληλων πληρωμών και για τις συνομιλίες Καμμένου-Γιαννουσάκη.

Για «πρόταση μομφής» που έχει ήδη «καταθέσει» η ελληνική κοινωνία ενάντια στην κυβέρνηση, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

«H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα, ενώ τα αποθέματα των πολιτών έχουν ήδη εξαντληθεί», προσθέτει ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για Εξεταστική Επιτροπή «προκειμένου να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες που βαραίνουν τον κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη και όλους όσοι έφεραν την οικονομία σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο».

«Μετά από 2,5 χρόνια που μας εξύβριζαν, οι ίδιοι πάντως ομολογούν, ότι υπήρχε σχέδιο "παράλληλου συστήματος πληρωμών", το οποίο είχε παρουσιαστεί και στο υπουργικό συμβούλιο» τονίζει.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τώρα «κουκουλώνει τη διερεύνηση της υπόθεσης των συνομιλιών του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά, ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αρνείται να διατάξει ΕΔΕ για την εμπλοκή του λιμενικού που ελέγχεται για μεθόδευση της ανακριτικής διαδικασίας.

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, σε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η υπόθεση αυτή, θα οδηγούσε τουλάχιστον σε παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού. Είναι δέσμευση της ΝΔ να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διευρυνθεί πλήρως η υπόθεση», τονίζει χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ