Skip to main content

Κικίλιας: Έξοδος στις αγορές, όχι για επικοινωνιακούς λόγους

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να αποτελέσει βήμα μίας δομημένης στρατητικής

«Θα ήταν θετικό για τη χώρα να βγούμε στις αγορές, αλλά χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας.

Όπως σημείωσε, «αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα δανειζόμασταν με χαμηλότερο επιτόκιο».

«Η κυβέρνηση επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά που πληρώνουν τώρα οι πολίτες, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε, συμπληρώνοντας πως «αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση και αν είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα βγαίναμε στις αγορές με καλύτερους όρους». «Ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να αποτελέσει βήμα μίας δομημένης στρατητικής και όχι ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς.

«Ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του έφερε την χώρα πίσω. Η Ν.Δ. δεν θα επιδοθεί σε καταστροφικό παιχνίδι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε, θυμίζοντας ότι κάποτε «μιλούσαν για στημένη έξοδο στις αγορές, για κόστος που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες και πολλά άλλα».