Skip to main content

Κικίλιας: Διάψευση του Καμμένου από τον Τσίπρα για τα F-16

O πρωθυπουργός, νωρίτερα, σε ομιλία του στη Βουλή, αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά οφέλη, δήλωσε ότι δεν έχουν δικαιολογήσει τον τίτλο τους.

Για επιβεβαίωση της προχειρότητας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ κάνει λόγο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

«Ο πρωθυπουργός διέψευσε στη Βουλή τον Υπουργό Αμύνης, επιβεβαιώνοντας την απίστευτη προχειρότητα με την οποία έγινε η επίσκεψή τους στις Η.Π.Α.
 
Ενώ ο κ. Καμμένος δήλωνε περιχαρής για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F-16, υπονοώντας ότι εκείνος τα εξασφάλισε, ο κ. Τσίπρας υπό την πίεση της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρακτική που παραπέμπει σε αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:
 
«Είναι προφανές ότι οι πολίτες έχουν πάψει από καιρό να εμπιστεύονται τον κ. Καμμένο. Το ερώτημα είναι γιατί τον εμπιστεύεται ο κ. Τσίπρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, δήλωσε, αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά οφέλη, ότι δεν έχουν δικαιολογήσει τον τίτλο τους γιατί ένα πολύ μικρό μέρος τους αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. «Αντ' αυτού στήθηκαν μίζες, κυκλώματα διαπλοκής», πρόσθεσε (δείτε εδώ).