Skip to main content

Κικίλιας: Δεν πρέπει να γίνει τίποτα που θα γυρίσει μπούμερανγκ

Δεν πρέπει να γίνει τίποτα που θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος της χώρας και θα μας απομονώσει, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΔ με θέμα το προσφυγικό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ και συντονιστής σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον realfm 97,8.

«Τις ανακοινώσεις θα τις κάνει ο πρόεδρος του κόμματος. Εγώ αυτό που θα ήθελα να τονίσω ξανά είναι ότι σε μία τόσο κρίσιμη σύσκεψη, όπως αυτή της 7ης Μαρτίου, δεν επιτρέπεται να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια και να μην ξέρουμε ακόμα, να είναι στον «αέρα», η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Και δεν μπορεί να γίνει και τελευταία στιγμή. Και πάντως, επειδή ακούω διάφορες φωνές περίεργες περί ενδεχομένως, να σηκώσουμε το λάβαρο της επανάστασης, θα ήθελα να πω ότι ακόμα και η όλη ρητορική αυτή θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και μελέτη. Δεν πρέπει να γίνει τίποτα που θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος της χώρας και θα μας απομονώσει ακόμα περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο ερώτημα σχετικά με το βέτο το οποίο έχει προαναγγείλει στη Βουλή ο πρωθυπουργός και αν συμφωνεί με αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο συντονιστής σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής ανέφερε: «Η ΝΔ έχει αποδείξει αν τολμάει ή δεν τολμάει. Φοβάμαι ότι αυτή τη φορά δεν γίνεται για εθνικούς λόγους το συγκεκριμένο και θα έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή αντί να προσπαθήσει να “πυροβολήσει” τους απέναντι, τους ακραίους ενδεχομένως κ.λπ., θα “πυροβολήσει” τα πόδια της η χώρα και θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα».

Και σημείωσε ο κ. Κικίλιας: «Ετσι όπως το θέτει ο κ. πρωθυπουργός αισθάνομαι, και οι ανακοινώσεις ανήκουν επαναλαμβάνω στον πρόεδρο του κόμματος, ότι θα είναι αυτή η τραγική κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το μνημόνιο που δεν θα υπήρχε, για το δημοψήφισμα που ήταν “όχι” και έγινε “ναι”, για τα MOU που θα σκιζόντουσαν και η χώρα θα απελευθερωνόταν και μετά μας έφερε ένα πολύ χειρότερο μνημόνιο».