Skip to main content

Κικίλιας: Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια

Η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική αγωνίζονται με πενιχρά μέσα για να έχουν οι Έλληνας το αίσθημα της ασφάλειας, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι, από κάθε θέση ευθύνης, ένα μάθημα που πρέπει να πάρουμε όλοι είναι ότι δεν μπορεί κανένας -και δεν έχει δικαίωμα- να επιλέγει συναισθηματικά ή κατά βούληση ή να δέχεται και να αποδέχεται τον οποιονδήποτε ιδεολογικό μανδύα, πάνω στον οποίο μπορεί να του είναι συμπαθής ή αντιπαθής, να αγαπάει ή να μισεί έναν συνάνθρωπό του ή έναν συμπολίτη του.

Γιατί σε αυτή τη χώρα και Σύνταγμα υπάρχει και νόμοι υπάρχουν και τάξη υπήρχε και ασφάλεια υπήρχε κι όταν κι όποτε εφαρμόστηκαν, τα αποτελέσματα ήταν μετρήσιμα» εξήγησε.

Μιλώντας για την Ελληνική Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «οι άντρες κι οι γυναίκες, τα παιδιά αυτά τα οποία αγωνίζονται με πενιχρά μέσα -και μισθολογικά πενιχρά- στη χώρα αυτή, για να έχουν οι Έλληνες το αίσθημα της ασφάλειας, είχαν μετρήσιμα αποτελέσματα».

Είπε επίσης ότι στους 7,5 μήνες που διετέλεσε υπουργός Δημοσίας Τάξης σημειώθηκαν συγκεκριμένες επιτυχίες, αλλά και όταν υπήρχε η πολιτική βούληση, «από την εποχή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και μέχρι το 2014, ξεδοντιάστηκε η τρομοκρατία».

Και συμπλήρωσε: «Ό,τι έχει να κάνει δε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κανένας δεν μπορεί να πει ότι μασάει τα λόγια του, όταν μίλησε σε εποχές -που αυτό ενδεχομένως για κάποιους είναι αντιδημοφιλές- για νόμο και τάξη, και για εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας και του αισθήματος ασφάλειας και τάξης στα Εξάρχεια και παντού στη χώρα».

Ανέφερε, επίσης, πως τα tweets της οργής ή οι αναφορές οι διαδικτυακές, ηχούν ακόμα στα αυτιά μας και πως δυστυχώς εκείνος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας είναι και δρα έτσι.

Επισήμανε, ακόμα, πως είναι υπό διερεύνηση και με πολλά ερωτηματικά οι σχέσεις κάποιων προϊστάμενων πολιτικών και μη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με εγκλείστους στις φυλακές του Κορυδαλλού και πως υπάρχει μεγάλο θέμα για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή αντιμετώπισε το προσφυγικό μεταναστευτικό, με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Γι' αυτό τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ; Το προφανές: ότι δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία, και ελευθερία χωρίς ασφάλεια» επισήμανε και κατέληξε: «Να υπενθυμίσω στους ακροατές σας τον πρώτο νόμο τον οποίο έφερε ο κ. Τσίπρας, στο ελληνικό κοινοβούλιο, όταν αυτή η περήφανη κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές. Ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα, με χαριστικές διατάξεις σε τρομοκράτες και ποινικούς, να αποφυλακιστούν και να εκμεταλλευτούν αυτές τις διατάξεις αν θέλετε, προκειμένου να είναι ελεύθεροι, παρότι είχαν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά αδικήματα».