Skip to main content

Κέρκυρα-Ξάνθη 1-1

Η Κέρκυρα έσωσε στο 94` την παρτίδα με τον Μαϊστόροβιτς να της δίνει το βαθμό, ενώ στο 91` η Ξάνθη είχε κάνει το 0-1 με τον Βασιλακάκη.
Η Κέρκυρα έσωσε στο 94` την παρτίδα με τον Μαϊστόροβιτς να της δίνει το βαθμό, ενώ στο 91` η Ξάνθη είχε κάνει το 0-1 με τον Βασιλακάκη.

Σε ένα βαρετό ματς που είχε 3-4 φάσεις με το ζόρι, όλα έγιναν από το 90` και μετά, όταν αρχικά ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έκανε το 0-1, ο Κωνσταντόπουλος στο σουτ του Αντεφέμι απέτρψε το 0-2 και στην επόμενη φάση ο Μαϊστόροβιτς με προβολή έκανε το 1-1 σε ένα απίστευτο ματς. Βέβαια, φαίνεται να υπάρχει φάουλ στον Λυμπερόπουλο. Χαρακτηριστική θα μείνει η σκηνή στο τέλος όπου εκ των πρωταγωνιστών της Ξάνθης, ο Κατόνγκο λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα.

Πάντως το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε κανέναν. Οι "ακρίτες" είχαν ίσως πιο "καθαρές" ευκαιρίες σε αυτό το κακό ματς, αλλά με το αποτέλεσμα αυτό παραμένουν σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ενώ η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ απογοήτευσε στην επιστροφή της στη φυσική της έδρας παραμένοντας και αυτή την αγωνιστική μακριά από τη νίκη.

Ο Τεννές παρέταξε τους γηπεδούχους με 4-1-4-1 με τον Σάκη Τσίγκα στην κορυφή, ενώ η Ξάνθη με 4-5-1 και τον Σουάνη στην επίθεση.

Oι «ακρίτες» άγγιξαν το 0-1 στο 5` αλλά ο Αντεφέμι δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην κεφαλιά του Σουάνη. Δυστυχώς η φάση αυτή ήταν και ό,τι καλύτερο έγινε στο ματς σε όλο το πρώτο 20λεπτο.

Η Ξάνθη είχε μπει καλά στο γήπεδο έχοντας μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα τον Κωνσταντόπουλο, σε ένα κλασικό ματς κέντρου.

Το σουτ του Τσίγκα στην κίνηση στο 27` που μπλόκαρε ο Λυμπερόπουλος ήταν η καλύτερη φάση (!) του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο 30` ακυρώθηκε ορθά γκολ του Μακρή, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Μαϊστόροβιτς ήταν οφσάιντ.

Πάντως στο 41` ο Κωνσταντόπουλος κράτησε το μηδέν στην επικίνδυνη κεφαλιά του Βασιλακάκη, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, ενώ λίγο μετά η σέντρα ξυράφι του Πόι πέρασε ξυστά από τον Σουάνη.

Με την έναρξη του β` μέρους η Κέρκυρα απείλησε με το σουτ του Καλαντζή στην κίνηση, ενώ ο Τεννές υποχρεώθηκε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή –μετά τον Κοντοδήμο- με τον Γιάντση να παίρνει τη θέση του Γκουστάβο.
 
Οι «ακρίτες» ισορρόπησαν από το 60` και μετά κι ήταν πιο δραστήριοι με τον Κατόνγκο, έχοντας και μια καλή φάση με τον Βασιλακάκη.

Στο τελευταίο 15λεπτο κυνήγησαν και οι δυο ομάδες τη νίκη, με τον Παπαδόπουλο να περνάει και τον Έλλινγκτον. Από ουσία μηδέν πάντως και για τους δύο, με την Ξάνθη να χάνει τον Πόι λόγω τραυματισμού στο 82` και να τελειώνει το ματς με 10.

Εκεί που όλα έδειχναν οτι πάμε για ένα 0-0 στο 92` ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ξάνθη και φάνηκε να δίνει τη νίκη στην ομάδα του! Στην κόντρα ο Αντεφέμι δεν έκανε το 2-0 και στη συνέχεια ο Μαϊστόροβιτς με προβολή έκανε το 1-1 στο 94`, σε μία φάση όπου φαίνεται να υπάρχει φάουλ στον Λυμπερόπουλο.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλατζής, Φλαβίνιο, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος (44` λ.τρ. Μάρκοβιτς), Γκουστάβο (51` λ.τρ. Γιάντσης), Επστάιν, Μακρής (86` Λαμπρόπουλος).

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Γκλέισον, Πόι , Σουάνης (76` Έλλινγκτον), Κιντάνα (55` Κατόνγκο), Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Κωστούλας.