Skip to main content

Κεραυνοί του τέως προέδρου της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκη κατά της νυν διοίκησης

Ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαδάκης κατηγορεί τη διοίκηση της ΕΥΑΘ για ολιγωρία και έλλειψη αποτελεσματικότητας

Για «ολιγωρία», «έλλειψη αποτελεσματικότητας» και «ανειλικρίνεια» κατηγορεί τη διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. ο τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαδάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπαδάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εξ αιτίας όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες «μειώθηκε η εμπιστοσύνη στην εταιρεία που διαχειρίζεται το νερό». Επίσης κατηγορεί τη σημερινή διοίκηση ότι έχει διχάσει τους εργαζόμενους στην εταιρεία και ότι συμπεριφέρεται με μισαλλοδοξία οδηγώντας «σε απομάκρυνση έμπειρων στελεχών και απολύσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Τόσες μέρες χωρίς νερό και παρακολουθώντας την ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων, δεν θέλησα να μιλήσω, σεβόμενος την κούραση και την αγωνία όσων πάλευαν με την βλάβη-σπάσιμο του μεγάλου αγωγού της Αραβησσού. Ήταν κάτι πού έχει γίνει πολλές φορές. Το 2010 διορθώσαμε σπάσιμο του αγωγού με μείωση της ροής και με την βοήθεια ειδικού συνεργείου που συνεργάστηκε με το υπεράξιο τότε συνεργείο της ΕΥΑΘ. Με την επανεκκίνηση τότε, ο μεγάλος αγωγός έσπασε σε άλλο σημείο και χρειάστηκε μία μέρα για να αποκατασταθεί. 

Στην τωρινή βλάβη υπήρξε ολιγωρία και ανειλικρίνεια. Είτε υποτιμήθηκε η ζημιά είτε υπερτιμήθηκαν οι δυνάμεις αποκατάστασης, το αποτέλεσμα μετράει. Σχεδόν μία βδομάδα η πόλη δοκιμάστηκε και μειώθηκε η εμπιστοσύνη στην εταιρεία που διαχειρίζεται το νερό.

Σίγουρα έλειψε η αποτελεσματικότητα στα συνεργεία της ΕΥΑΘ ΑΕ και στους εργολάβους. Λέγεται ότι η εταιρεία έχει χωριστεί σε διευθυντές και στελέχη της Διοίκησης και σε εχθρούς. Έτσι βρήκα την ΕΥΑΘ ΑΕ το 2009 και με κόπο την παρέδωσα μία γροθιά με μόνο κριτήριο της αξιοποίησης των στελεχών, το συμφέρον της εταιρείας. Η μισαλλοδοξία οδήγησε σε απομάκρυνση έμπειρων στελεχών και απολύσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΑΘ.

Σε ότι αφορά την ιστορία του διπλασιασμού του διυλιστηρίου. Αυτό σχεδιάστηκε το 2011 (Ρέππας, Μαγκριώτης), έγινε διαγωνισμός, δεν ανατέθηκε και σερνότανε μέχρι προσφάτως. Οι Υπουργοί Καλογιάννης, Βορίδης, Χρυσοχοίδης (πήρε συμπληρωματική έκπτωση), δεν το ανέθεσαν. Έφτασε και έκλεισε-απεντάχθηκε οριστικά με τον σημερινό Υπουργό Σπίρτζη.

Το έργο χρειάζεται για να πάει νερό στο Δήμο Θερμαϊκού. Δεν είναι ο ρόλος του να έχουμε στοκ νερό για να καλύπτονται οι ανεπάρκειες της ΕΥΑΘ ΑΕ, μιά με τον πάγο μιά με την βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Για χρόνια το σύνθημα της ΕΥΑΘ ΑΕ ήταν “πίνουμε νερό από την Βρύση”, αφού είναι άριστο οργανοληπτικά. Ελπίζω να αποκατασταθεί η ποιότητα ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε ώστε να έχει ο Θεσσαλονικιός “άφθονο, υγιεινό, φτηνό νερό” και να μην πίνει εμφιαλωμένα.

Γιατί όπως φάνηκε η διαχείριση του “Σώστε το νερό” οδήγησε στο να σωθεί (τελειώσει) το νερό».