Skip to main content

«Κεραυνοί» Ερντογάν κατά ΕΕ: Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε

«Πρέπει να κοιτάζουν τις δικές τους επιδόσεις στο μεταναστευτικό πριν να λένε στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Δριμεία επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με τους ηγέτες της Ένωσης.

«Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά ΜΜΕ. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Άγκυρα θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη «χορεύει σε ναρκοπέδιο» υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. Χαρακτήρισε, τέλος, «ανέντιμη και ανειλικρινή» τη στάση της Ευρώπης έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.