Skip to main content

Κέντρο Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το ΚΕΥΔ που λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα, θα στεγαστεί για τους επόμενους έξι μήνες στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου.

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, εγκαινίασαν σήμερα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά ΚΕΥΔ που εγκαινιάζεται στη χώρα από τις αρχές Μαρτίου, αλλά το πρώτο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξή που παρείχε.

«Το Κέντρο είναι το αποτέλεσμα εξωδικαστικού μηχανισμού ενός νομοσχεδίου και έως τώρα έχουν ήδη κατατεθεί 100 αιτήσεις που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν μπει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν περισσότερες, καθώς ο Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών. Προσδοκούμε ότι οι επιχειρήσεις που είναι υπερχρεωμένες αλλά βιώσιμες, θα μπορέσουν να επανενταχθούν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας και παράλληλα, μέσω διαδικασιών, να έχουν πρόσβαση στο δανεισμό με στόχο τη βιωσιμότητά τους», τόνισε.

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Κέντρου εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Το γραφείο θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε αυτόν τον χώρο και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδώσουμε έναν πιο ολοκληρωμένο χώρο, για τον οποίο ακολουθούμε τις απαραίτητες διαδικασίες. Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή από μέρους του Υπουργείου είναι πολύ καλή για εκείνους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης», ανέφερε.

Στην  πρωτοβουλία που πήρε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ: «Απευθύνεται σε αυτούς που έχουν προβληματικά δάνεια, είτε είναι μικρές επιχειρήσεις, είτε φυσικά πρόσωπα. Η εργασία στην αρχή είναι συμβουλευτική, ενώ στη συνέχεια θα παρέχεται νομική υποστήριξη και ακολούθως θα παρέχεται υποστήριξη από οικονομολόγους, με σκοπό οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, για το πως θα κινηθούν σε σχέση με τις τράπεζες, τι χαρτιά θα καταθέτουν σε κάθε περίπτωση ή αν θα χρησιμοποιηθούν εξωδικαστικοί συμβιβασμοί».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Το ΚΕΥΔ που λειτουργεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης από σήμερα, θα στεγαστεί για τους επόμενους έξι μήνες στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, παραπλεύρως του φουαγιέ – Γρ. Η39), ενώ έχει στελεχωθεί από δυο υπαλλήλους της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οι δανειολήπτες θα εξυπηρετούνται, κατόπιν ραντεβού, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2132125730.

Περισσότερες πληροφορίες:  http://www.keyd.gov.gr/