Skip to main content

Κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στήνονται στα πρώην στρατόπεδα

Η Ελλάδα δεν αποτελεί λύση για όσους έχουν προβλήματα στις χώρες τους, ούτε μπορεί να γίνει πέρασμα για παράνομη είσοδο στα άλλα κράτη της Ευρώπης, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Σε κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών μετατρέπονται οι εγκαταστάσεις κλειστών στρατοπέδων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση Ασύλου.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η τροπολογία, τα στρατόπεδα παραχωρούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων, για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις σε αυτά, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής.

Το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ και λοιπές διατάξεις» συνυπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Δεν είμαστε πέρασμα λαθρομεταναστών»

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί λύση για όσους έχουν προβλήματα στις χώρες τους, ούτε μπορεί να γίνει πέρασμα για παράνομη είσοδο στα άλλα κράτη της Ευρώπης, γιατί κάτι τέτοιο θα έστρεφε όλη την Ευρώπη εναντίον μας», δήλωσε στο Al Jazeera o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.