Skip to main content

Νέα απάτη με δήθεν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια μέσω Facebook

H συγκεκριμένη διαδικτυακή ανάρτηση υποσχόνταν κλήρωση για δωρεάν εισιτήρια της Ryanair σχετικά με την 35η επέτειο ίδρυσής της.

Διευκρινίσεις αναφορικά με την διαδικτυακή ανάρτηση που κυκλοφόρησε και σχετίζεται με δήθεν δωρεάν εισιτήρια έδωσε με αναρτήσεις της στα social media, η αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση υποσχόνταν κλήρωση για δωρεάν εισιτήρια της εταιρείας σχετικά με την 35η επέτειο ίδρυσής της ενώ η στην ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία κάνει λόγο για «κακόβουλο λογισμικό» που εξαπατούσε τους χρήστες.

Σύμφωνα με την ψευδή ανάρτηση, οι χρήστες θα έπρεπε να κοινοποιήσουν το «κακόβουλο» post και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μια σύντομη έρευνα τριών ερωτήσεων. Για να μπει στη συνέχεια στην κλήρωση ο χρήστης, θα έπρεπε να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο σε φίλους του στο Facebook.

Με αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι καταφέρνουν να μαζέψουν χιλιάδες likes για τις σελίδες που διατηρούν στο Facebook και στη συνέχεια μπορούν να προωθήσουν ή να πωλήσουν ευκολότερα τις σελίδες αυτές.