Skip to main content

Καινοτομικά προϊόντα για ηλεκτρονικές πληρωμές σε μικρά καταστήματα

Από τον Ιανουάριο του 2017 RBS και ΕΤΕ θα διαθέσουν στην αγορά έναν ακόμη τύπο ταμειακής μηχανής, όπου ο καταναλωτής θα πληρώνει μέσω εφαρμογής

O καταναλωτής μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς για 100 διαφορετικές συναλλαγές - μεταξύ αυτών και των ΔΕΚΟ - πηγαίνοντας στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς του. Ήδη 540 επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ταμειακή μηχανή της Ελληνικής εταιρείας Retail Business Services (RBS), κυρίως στην επαρχία, και πρόκειται κατά βάση για καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ, φαρμακεία, λογιστικά γραφεία, ασφαλιστικά γραφεία, πρατήρια καυσίμων, ακόμη και καταστήματα επίπλων.

Αυτά αναφέρθηκαν σήμερα από στελέχη της RBS, σε εκδήλωση της εταιρείας με θέμα τις καινοτομίες που προωθεί στην αγορά σε συνεργασία με την εταιρεία MAT Tecnology και την Εθνική Τράπεζα.

Από τον Ιανουάριο του 2017 RBS και ΕΤΕ θα διαθέσουν στην αγορά έναν ακόμη τύπο ταμειακής μηχανής. Πρόκειται για ταμειακή μηχανή μέσω της οποίας ο καταναλωτής θα πληρώνει μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο. Η συσκευή του τηλεφώνου θα συνδέεται με την ταμειακή μηχανή μέσω bluetooth. Οι ταμειακές μηχανές είναι συνδεδεμένες με ένα ειδικό τερματικό, το ibank pay connector. Το κόστος του είναι 50 ευρώ, όμως σε πολλές περιπτώσεις αναμένεται να επιδοτηθεί από την ΕΤΕ.

Η ίδια ταμειακή μηχανή έχει επίσης τη δυνατότητα να είναι συνδεδεμένη με πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους (cloud) όπου καταγράφονται όλα τα δεδομένα της. Στα δεδομένα της πλατφόρμας μπορεί να έχει πρόσβαση από απόσταση μέσα ακόμη και από το κινητό του τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο λογιστής του και τεχνολογικά βεβαίως η δυνατότητα αυτή παρέχεται και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Η δυνατότητα σύνδεσης με την πλατφόρμα cloud παρέχεται και σε άλλες μηχανές της RBS.

Επιπλέον, ετοιμάζεται εφαρμογή για ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων για μικρά ποσά αντί της χρήσης ασύρματου POS. Πρόκειται για εφαρμογή που θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι χρήσιμη στα περίπτερα ή στις επιχειρήσεις παράδοσης φαγητού στο σπίτι.