Skip to main content

Καινοτομία από την Audi: Θα παράγει e-diesel από νερό

Oικολογικό συνθετικό καύσιμο από νερό, διοξείδιο του άνθρακα και «πράσινη ενέργεια» ξεκινάει να παράγει η αυτοβιομηχανία Audi.

H Audi πειραματίζεται εδώ και χρόνια με τεχνολογίες εξίσωσης του οικολογικού αποτυπώματος των καυσίμων, δηλαδή τη δυνατότητα να παράγεται καύσιμο από τα υποπροϊόντα της καύσης του και κυρίως CO2.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Sunfire, προχωρούν στην έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας που μέσω ηλεκτρόλυσης υψηλών θερμοκρασιών και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θα παράγεται e-diesel, δηλαδή οικολογικό συνθετικό καύσιμο με τις ιδιότητες του ορυκτού. Μάλιστα, η νέα μονάδα της Sunfire έχει πολύ μικρό δείκτη ενεργειακής απώλειας, μόνο 30%, που σημαίνει ότι για την παραγωγή πετρελαίου ενέργειας 70Watt, χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια 100 Watt, η οποία όμως δεν παράγει ρύπους, καθώς είναι «πράσινη».

Ταυτόχρονα, το CO2 που θα παραχθεί από την καύση του e-diesel, έχει ήδη απορροφηθεί για την παραγωγή του. Με αυτό τον τρόπο, το νέο e-diesel της Audi είναι περιβαλλοντικά ένα απόλυτα ισορροπημένο καύσιμο.

πηγή άρθρου gazzetta.gr/in-motion

πηγή φωτογραφίας newsauto.gr