Skip to main content

«Καίει» τον λέκτορα του ΑΠΘ η κατάθεση της νοσοκομειακής γιατρού

Η γιατρός που είχε υπό την επίβλεψή της την 32χρονη είπε στο δικαστήριο πως δεν θα ήταν θανατηφόρα η δηλητηρίαση, χωρίς παρέμβαση τρίτου.

Με την κατάθεση της γιατρού που είχε υπό την επίβλεψή της την 32χρονη γυναίκα συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα, η δίκη του 43χρονου λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ που κατηγορείται για διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της, με δηλητηρίαση από αρσενικό.

«Ψάχναμε για οποιαδήποτε δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, όχι συγκεκριμένα για αρσενικό», ανέφερε η γιατρός, που είχε υπό την επίβλεψή της την 32χρονη γυναίκα όσο αυτή νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, το καλοκαίρι του 2013. Η ίδια είπε στο δικαστήριο πως η επιδείνωση της υγείας της 32χρονης μέσα στο νοσοκομείο θα μπορούσε να συνδέεται με λήψη αρσενικού, υποστηρίζοντας τα σενάρια που θέλουν τον καθηγητή να χορηγούσε αρσενικό στη σύζυγό του ακόμα και κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την γιατρό, στις 31 Ιουλίου έγινε λήψη αίματος από την γυναίκα και στο δείγμα βρέθηκαν -μετά θάνατον- υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

«Η 32χρονη δεν έπασχε από τίποτα», δήλωσε η γιατρός και πρόσθεσε: «Εισήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα χρόνιας δηλητηρίασης και αυτή δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θανατηφόρα, χωρίς την παρέμβαση κάποιου τρίτου ατόμου».