Skip to main content

Κεγκέρογλου: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δρα άμεσα, αξιοποιώντας κάθε νόμο, και με τη στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων, για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, εξέφρασε ο Β. Κεγκέρογλου.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δρα άμεσα, αξιοποιώντας κάθε νόμο, και με τη στήριξη όλων των αρμόδιων φορέων, ακόμα και της δικαιοσύνης, για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, με τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκο.

Από την πλευρά του ο κ. Σπυράκος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει στο προσεχές διάστημα μέτρα ενίσχυσης των υποδομών, αλλά και του ρόλου των καταναλωτικών οργανώσεων, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η δράση τους.

Επιπλέον, ο κ. Σπυράκος σημείωσε ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιζητά τις προτάσεις των καταναλωτικών οργανώσεων. Τόνισε δε ότι η προστασία των καταναλωτών κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και κάλεσε και τους ίδιους τους καταναλωτές να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, Νίκος Τσεμπερλίδης, τόνισε ότι το πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτες είναι κυρίως η ακρίβεια στα αγαθά καθημερινής ανάγκης. Υπογράμμισε δε ότι η αύξηση του ΦΠΑ δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους καταναλωτές και ότι η επιβολή φόρου στο πετρέλαιο, εάν γίνει, θα τους δώσει τη «χαριστική βολή», κυρίως αυτούς από τη Β. Ελλάδα.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η σήμανση των τροφίμων «δεν πάει καλά» στη χώρα μας και ότι σχετικά με τα σχολικά είδη, κυκλοφορούν πολλά που δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Συμμαχία καταναλωτών -παραγωγών πρότεινε ο Κεγκέρογλου

Σχετικά με την κοινή αγροτική πολιτική, ο κ. Κεγκέρογλου τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της ποιοτικής παραγωγής προϊόντων και πρότεινε παραγωγοί και καταναλωτές να «συμμαχήσουν», έτσι ώστε αυτοί να δίνουν τον παλμό, διαμορφώνοντας τους κανόνες που θα πρέπει όλοι να ακολουθούν. «Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής θα απολαμβάνει ελληνικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές και ταυτόχρονα θα κλείσει η ψαλίδα της τιμής από το χωράφι, στο ράφι, που φθάνει έως και το 800%», όπως σημείωσε.

Τονίζοντας, δε, ότι τα ελληνικά τρόφιμα είναι άριστης ποιότητας, αλλά ωστόσο γίνεται εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, αμφιβόλου εγγύησης, ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με το καταναλωτικό κίνημα και τους παραγωγούς.

Απελευθερώνονται οι διανειολήπτες από την ασφυξία

«Ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλους», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες που δέχτηκε το ΚΕΠΚΑ για μη συνεργάσιμη «συμπεριφορά» των τραπεζών. Τόνισε δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει την Τετάρτη σύσκεψη στην Αθήνα με εκπροσώπους τραπεζών και καταναλωτικών οργανώσεων. Κάλεσε δε όλους τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις του νόμου, προτρέποντάς τους μάλιστα να απευθυνθούν για «βοήθεια» στις καταναλωτικές οργανώσεις. «Όλο το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, δίνει τη δυνατότητα απελευθέρωσης των δανειοληπτών από την ασφυξία», υπογράμμισε.