Skip to main content

Κεφαλογιάννη: Ο Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου

Η βουλευτής της ΝΔ δεν ήταν έτοιμη να κατεβεί υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ. Έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δε συμμετείχε σαν υποψήφια στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν ήταν έτοιμα να γίνει «καλόγρια της πολιτικής», όπως είπε από την εκπομπή «Ολα Πρώτη Φορά», μιλώντας για μία εξαιρετικά σημαντική συμμετοχή από πλευράς μελών και φίλων του κόμματος.

«Αυτό που είδαμε στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι υπάρχει απαξίωση της πολιτικής. Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου μετά από τόσα προβλήματα στη διαδικασία. Ήταν έκπληξη. Για μένα ήταν έντονο ότι ο κόσμος θέλει μια ισχυρή αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση» σχολίασε η Ολγα Κεφαλογιάννη και εξήγησε γιατί δεν ήταν υποψήφια.

«Τώρα δεν ήμουν έτοιμη, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω τώρα «καλόγρια της πολιτικής», όπως το χαρακτήρισε συνάδελφός μου. Δεν είναι αυτοσκοπός η αρχηγία».

Θέση πήρε και για τον 2ο γύρο των εκλογών στη ΝΔ, ο οποίος θα αναδείξει και τον νέο πρόεδρο, λέγοντας πως καλό θα ήταν οι βουλευτές να μην λένε ανοιχτά ποιον στηρίζουν προκειμένου να μην δημιουργούνται διαχωριστικές γραμμές.

Η συζήτηση, επεκτάθηκε και στην κυβέρνηση Τσίπρα, με  την Όλγα Κεφαλογιάννη να ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική. Έχει καταστρέψει τη χώρα και την κοινωνία. Δεν ψάχνουμε αντι-Τσίπρα. Ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αδιάβαστος στο εξωτερικό, όπως έκανε πρόσφατα. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες.  Έχουμε μια κυβέρνηση που επιτέθηκε στη χώρα. Έδωσε ελπίδα και δεν έκανε τίποτα. Ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό δεν το λέω εγώ, η ιστορία το λέει. Δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Έχει απορρυθμίσει πλήρως την αγορά, έχει βάλει φόρους, προφανώς δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου».