Skip to main content

Κεφαλογιάννη: Να αναλάβει ευθύνη το υπουργείο Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ

Κάθε ημέρα που περνάει είναι εις βάρος τόσο των δημιουργών όσο και των χρηστών, επεσήμανε η βουλευτής ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ζήτησε με δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε, αμέσως μετά τη δημοσίευση στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο των στοιχείων για το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ, ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το περιεχόμενό του.

«Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να δράσει», τόνισε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Κάθε ημέρα που περνάει είναι εις βάρος τόσο των δημιουργών όσο και των χρηστών. Να πάψει να παραμένει σιωπηλό και αδρανές και να ενημερώσει για το πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Η κα Κεφαλογιάννη ζητά από την κυβέρνηση «να προχωρήσει επιτέλους, μετά από καθυστερήσεις και αναβολές, στην κατάθεση του σχεδίου νόμου σχετικά με τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων» .

«Έστω και τώρα, απαιτείται σοβαρή, θεσμική και άμεση αντιμετώπιση, απαιτείται δικαιοσύνη, διαφάνεια και λογοδοσία, με στόχο τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων», τόνισε η βουλευτής και κατέληξε:

«Το μεγάλο φαγοπότι εις βάρος των δημιουργών πρέπει να τελειώνει. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού».