Skip to main content

ΚΕΔΗΘ: Συνεχίζονται τα προγράμματα το 2017-Αναλυτικά όλες οι δράσεις

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει όλες τις ηλικίες - με προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης, με αναγνωρισμένα πτυχία

Με στόχο την κατάρτιση και τη γνώση των πολιτών συνεχίζει τις προσπάθειές της η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ) με σειρά πολλών προγραμμάτων.

Οι κύκλοι μαθημάτων – πολλών ειδικοτήτων – θα συνεχιστούν με… εφαρμογή της γνώσης σε πρακτικό επίπεδο, σε επιχειρήσεις, καταστήματα, γραφεία και στην αγορά εργασίας γενικότερα.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) στηρίζει όλες τις ηλικίες - με προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης, με αναγνωρισμένα πτυχία από τεχνοβλαστό του ΑΠΘ, ανέργων και εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.Θ., οι προσπάθειες αναμένεται να ενταθούν το 2017 για ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και ΑΜΕΑ,  τη «Βοήθεια στο σπίτι», το ΚΗΦΗ των ηλικιωμένων με Αλτσχάιμερ, το Κέντρο Νεολαίας και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

«Η αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της εργασίας στοιχεία απαραίτητα για την τοπική ανάπτυξη. Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας κατοχυρώνει αρμοδιότητες και παρέχει δυνατότητες ανάπτυξης πολύμορφων κοινωνικών πολιτικών, πολιτικών νεολαίας και απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο και αυτό είναι το όραμά μας».

Τα προγράμματα της ΚΕΔΗΘ:

Το πρόγραμμα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π-Μ.Ε.Α» λειτουργούν στις παρακάτω Δομές με σκοπό τη παροχή βοήθειας στις εργαζόμενες και μη μητέρες, απασχολώντας με δημιουργικά εργαστήρια παιδιά σχολικής ηλικίας (5-12 ετών) και ΑΜΕΑ κάθε ηλικίας.

Επίσης λογοθεραπευτής και ψυχολόγοι παρακολουθούν τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα οι ψυχολόγοι στηρίζουν τις οικογένειες με συμβουλευτική και σχολές γονέων

-Κ.Δ.Α.Π. Α’ : Βασιλίσσης Όλγας 82.
-Κ.Δ.Α.Π. Β’: Θέμελη 7 (περιοχή Βούλγαρη).
-Κ.Δ.Α.Π. Ε’: Καρακάση 21 & Ζαμπελίου (περιοχή 25ης Μαρτίου).
-Κ.Δ.Α.Π. Τριανδρίας: Μεσολογγίου 57 (Τριανδρία).
-Τα ΚΔΑΠ,ΚΔΑΠ-ΜΕΑ λειτουργούν δώδεκα (12)μήνες το έτος.
-Τα ΚΔΑΠ σε δύο(2) βάρδιες 13:00-22:00. Τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά (γιορτές, καλοκαίρι) οι βάρδιες λειτουργούν 8:00-17:00. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κωλλέτη 50 σε δύο(2) βάρδιες 7:00-21: 00

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λειτουργεί με 4 Δομές. Κύριος στόχος η παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), καθώς και τη παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας ή καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επίσης, διανέμεται σε καθημερινή βάση συσσίτιο σε άτομα με αδυναμία μετακίνησης.

Το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – Κ.Η.Φ.Η.» Παραρηγοπουλου 7, λειτουργεί 8:00-14:00, με κύριο στόχο την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών), με άνοια, με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), που χρήζουν μόνιμης ή πρόσκαιρης βοήθειας με σκοπό την αποφυγή ιδρυματικής περίθαλψης και την παραμονή τους σε οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Εξυπηρετεί ηλικιωμένους που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ.

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης που πραγματοποιούνται στο Kέντρο Δια Βίου Μάθηση (οδός Καρακάση 1) εδώ: http://www.kedith.gr/kentro-neolaias-kai-dia-viou-mathisis/