Skip to main content

ΚΕΔΕ: Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους

Αμετακίνητη στο πάγια αίτημά της για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους παραμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο κάλεσε να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα πράξουν οι δήμαρχοι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να οριστικοποιηθεί μία ριζική λύση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη ο Υπουργός παρείχε κατηγορηματικές δεσμεύσεις για τους συμβασιούχους, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και δεσμεύτηκε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διασφάλιση της συνταγματικότητας της ρύθμισης.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι οι προσλήψεις που καλύπτονται από ανταποδοτικές δαπάνες εξαιρούνται από τους μνημονιακούς νόμους περί απαγόρευσης προσλήψεων. Επιπρόσθετα, τον ενημέρωσε ότι το αίτημα της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, περί ειδικής πρόβλεψης μοριοδότησης των συμβασιούχων σε διαγωνισμούς προσλήψεως μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα γίνουν, συμπεριλαμβάνεται στη νομοθετική διάταξη.

Όσον αφορά στο θέμα που έθεσε η ΚΕΔΕ, σχετικά με το ισχύον απαγορευτικό όριο ηλικίας των 45 ετών στους διαγωνισμούς αυτούς, διαβεβαίωσε ότι θα προβλεφθεί να υπάρξει εξαίρεση, ώστε να γίνει δυνατή και η πρόσληψη ατόμων άνω των 45.

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει στη δρομολόγηση λύσης που θα συμβάλει στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις, επισημαίνοντας πως τίθενται πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας.