Skip to main content

ΚΕΔΕ: Δίνουμε τα διαθέσιμα, αν πείτε πως η χώρα έχει πρόβλημα

Χωρίς οριστική απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας ολοκληρώνεται σήμερα το συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Χωρίς οριστική απόφαση για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας ολοκληρώνονται σήμερα οι διαδικασίες του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
 
Η απόφαση αναβλήθηκε για το... μέλλον μετά από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Όπως αποφάσισε η ολομέλεια του συνεδρίου με ψήφους 185 υπέρ 57 κατά και 10 παρών (ο συνολικός αριθμός των συνέδρων που είχαν προσκληθεί να συμμετέχουν στο συνέδριο ήταν 500 και προσήλθαν 402) η τελική απόφαση για τη μεταφορά ή όχι των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος θα ληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το προεδρείο της ΚΕΔΕ.
 
Ωστόσο στο ψήφισμα που εξέδωσε η ΚΕΔΕ επισημαίνεται ότι «σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων .
 
Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού». Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων ήταν το βασικό θέμα του συνεδρίου ωστόσο  η διάσταση απόψεων εντός των κόλπων της γαλάζιας παράταξης έφερε την αναβολή της απόφασης.