Skip to main content

Και τα δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης ανακαινίζει η Coca-Cola 3Ε

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα στον δήμο την πρόθεση της να ανακαινίσει τα δύο σχολεία που ήρθαν πρώτα στον διαγωνισμό «Το σχολείο που θέλεις».

Με χαρά υποδέχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης την απόφαση της Coca-Cola Τρία Έψιλον να ανακαινίσει και τα δύο σχολεία της πόλης, το 87ο Δημοτικό Σχολείο και 14ο Γυμνάσιο, τα οποία βγήκαν πρώτα στον διαγωνισμό «Το σχολείο που θέλεις», ξεφεύγοντας από τους κανόνες του διαγωνισμού να ανακαινίζεται μόνο αυτό που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφαση της σήμερα το πρωί τηλεφωνικά στον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Δημαρέλο, και τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη οι οποίοι ήδη από τη Δευτέρα είχαν εκφράσει το αίτημα τους να «ανταμειφθούν» και τα δύο σχολεία καθώς η κινητοποίηση των συλλόγων γονέων αλλά και των ίδιων των μαθητών για τη συλλογή ψήφων ήταν εντυπωσιακή.

Για τη συλλογή των ψήφων υπήρξε εκστρατεία στα social media και όχι μόνο με παιδιά στη Νέα Παραλία να τραγουδάνε συνθήματα για το σχολείο τους και να σταματάνε τον κόσμο για να ψηφίσει επιτόπου.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Δημαρέλος ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν πολύ ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των πολιτών καθώς οι ψήφοι ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ προηγούμενων ψηφοριών για σχολεία της πόλης ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι ψήφισαν και άτομα από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, όπως από την Κω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σχολεία κονταροχτυπήθηκαν και εν τέλει με μικρή διαφορά προηγήθηκε το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συγκεντρώνοντας 23.163 ψήφους. Το 87ο δημοτικό ήρθε δεύτερο και συγκέντρωσε 22.302 ψήφους.

Οι μαθητές των δύο σχολείων αναμένεται να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά στα ανακαινισμένα κτήρια ενώ δεν είναι ακόμα γνωστός ο προϋπολογισμός που θα διατεθεί για τις εργασίες ανακαίνισης.

Το σχολείο που θέλεις

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» υλοποιείται από το 2012, με την υποστήριξη των δημοτικών αρχών και των τοπικών κοινωνιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών, είναι το πρώτο πρόγραμμα που αναλαμβάνει την εξ' ολοκλήρου επισκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές.

Μέχρι σήμερα, 13 σχολεία έχουν ανακαινιστεί και περισσότεροι από 4.500 μαθητές απολαμβάνουν ένα πιο φιλόξενο σχολικό περιβάλλον, μέσα από μία επένδυση που έχει ξεπεράσει το €1,1 εκατ.