Skip to main content

Και στην 82η ΔΕΘ οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά

Το θεματικό πάρκο άνοιξε τις πύλες τους στις 24 Οκτωβρίου του 2016 και έως τώρα είχε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες.

Περισσότερα από 100.000 άτομα, εκ των οποίων οι 70.000 ήταν μαθητές, επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» που ολοκλήρωσε τη λειτουργία του στις 2 Μαρτίου 2017, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Οι «Μυστικοί κόσμοι» άνοιξαν τις πύλες τους στις 24 Οκτωβρίου του 2016 και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο 1 των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, σε έναν χώρο περίπου 2.000 τμ.

«Το πάρκο θα επαναλειτουργήσει τις ημέρες της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και μόνο όσο διεξάγεται η έκθεση», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ποζρικίδης ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα σχέδια.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά και να διασκεδάσουν βλέποντας τους ήρωες από τις ιστορίες του να εμφανίζονται μπροστά τους. Ο Πίκος Απίκος, ο γνωστός δημοσιογράφος από τη Φρουτοποιία, ήταν ένα από τα πρόσωπα που συναντούσε όποιος περνούσε το κατώφλι των «Μυστικών κόσμων» και πολύ συχνά δεχόταν τις καταιγιστικές ερωτήσεις του. Άλλοτε πάλι έπεφτε στο στόμα της... Πιπεριάς της Φαρμακόγλωσσας.

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» ήταν το τρίτο θεματικό πάρκο, που δημιούργησε η ομάδα της ΔΕΘ-HELEXPO, μετά τον Αστερόκοσμο και το εργοστάσιο Σοκολάτας.

Για τη δημιουργία των πάρκων η ΔΕΘ-HELEXPO συνεργάστηκε με τους Dream Workers, τους οποίους αποτελούν η Βίκυ Βουρνιά, ο Γρηγορης Αβανίδης και ο Δημήτρης Συμεωνίδης.

Οι Dream Workers βραβεύτηκαν στα Event Awards 2016 ως «η ομάδα των μεγάλων επιτυχιών» και κέρδισαν το χρυσό βραβείο ως η «Καλύτερη Δημιουργική Ομάδα στην Ελλάδα» ενώ το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» κέρδισε το χρυσό βραβείο και ανακηρύχτηκε ως το Best Event της Ελλάδας.

Βραβεύτηκε επίσης, ως η κορυφαία κινητή έκθεση της Ελλάδας στα Tourism Awards 2016.

Για την υλοποίηση των θεματικών πάρκων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO, υιοθετούνται υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρ, τα οποία συνυπάρχουν με τον έντονο διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.